Žáci Prahy 8 mají špičkovou angličtinu díky jazykovému pobytu v Británii

25.04.2018 18:23

Letos se na 14 dní do anglických Hastings a Torbay vypraví 200 studentů MČ Praha 8. Projekt jazykového pobytu ve Spojeném království zahájila městská část loni. Podporuje tak komunikační znalosti dětí v nejdůležitějším jazyku dnešní doby, angličtině.

Žáci Prahy 8 mají špičkovou angličtinu díky jazykovému pobytu v Británii
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

„Znalost anglického jazyka alespoň na základní komunikační úrovni je dnes chápána jako samozřejmost. Jazyk se přitom dá nejlépe naučit v zemi, kde se užívává jako úřední. Z tohoto důvodu jsme loni podpořili vzdělávání 100 žáků našich základních škol v angliských Hastings a Torbay,“ popisuje radní pro školství Anna Kroutil.

Jazykový pobyt trvá 14 dní a obsahuje 40 lekcí angličtiny, ubytování po 2-4 v hostitelských rodinách, stravování a pochopitelně dopravu. Součástí vzdělávacího pobytu je i bohatý doprovodný program, například výlet do Londýna. Žákům je zajištěno rovněž komplexní pojištění.

„Celý program zajišťuje Student Agency, přičemž pro naše žáky je ze 100 % hrazen radnicí osmé městské části. Podporujeme tak kvalitní vzdělávání nadaných dětí,“ vysvětluje radní Kroutil.

Stáž měla v roce 2017 skvělý ohlas. „Letos jsme zajistili dostatek finančních prostředků, které nám umožní podpořit dvojnásobný počet žáků. Na jazykový pobyt jich vysíláme 200,“ raduje se místostarosta Prahy 8 Matěj Fichtner. První stovka žáků odjíždí Hastings a Torbay 5. května, druhá polovina pak 20. května 2018.

Do projektu se v tomto školním roce zapojilo všech 15 základních škol napříč Prahou 8 - jmenovitě ZŠ a MŠ Lyčkovo náměstí, ZŠ a MŠ Petra Strozziho, ZŠ Palmovka, ZŠ Bohumila Hrabala, ZŠ a MŠ U Školské zahrady, ZŠ a MŠ Na Slovance, ZŠ Burešova, ZŠ Žernosecká, ZŠ Hovorčovická, ZŠ Na Šutce, ZŠ a MŠ Ústavní, ZŠ a MŠ Dolákova, ZŠ Mazurská, ZŠ Glowackého a ZŠ Libčická. Jazykového pobytu v roce 2018 se zúčastní celkem 200 žáků osmých tříd a 16 pedagogů, kteří je budou doprovázet. 

„Jazykovým pobytem však naše snaha připravit děti na budoucí globální pracovní trh nekončí. O loňských letních prázdninách jsme zmodernizovali drtivou většinu odborných učeben, tedy i těch jazykových. Moderní vybavení a skvělé zázemí umožní našim dětem další kvalitní výuku jazyka, samozřejmě nejen angličtiny,“ doplňuje informace místostarosta Fichtner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

22:28 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného jasanu v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…