Začíná rekonstrukce silnice z Jičína na Železnici

23.09.2016 11:31

Královéhradecký kraj začíná 26. září s první etapou rekonstrukce frekventované silnice č. II/286 vedoucí z Jičína na Železnici.

Začíná rekonstrukce silnice z Jičína na Železnici
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Letos bude opravena jen první část, a to kruhový objezd v lipách a prvních 800 metrů vozovky. Město Jičín chtělo předejít dopravním komplikacím, a tak vystavělo v kasárnách provizorní komunikaci, která vede dopravu v jednom směru, z Valdic do Jičína. S rekonstrukcí dalších částí chce Kraj pokračovat až na jaře příštího roku.

Královéhradecký kraj spouští ještě v září jednu z největších dopravních stavebních akcí v Jičíně. Jedná se o rekonstrukci silnice č. II/286 v úseku od okružní křižovatky v lipách, přes Valdice, Železnici až na hranici kraje. Celková délka stavby činí cca 5,8 km a je rozdělena na několik etap, které na sebe budou postupně navazovat. Rekonstrukci provádí firma ALPINE Bau CZ a.s., která vyhrála výběrové řízení s cenou 55 493 073 Kč bez DPH. První etapa má být hotová do 6. 11. 2016 a musí probíhat za provozu. Řidiče tak čekají dopravní omezení a objízdné trasy.

Nyní se začíná kruhovým objezdem v lipách a dále 800 metry vozovky v ulici Revoluční. Původně se počítalo se střídavým provozem, nyní jsou směry rozděleny. „Protože jsme počítali s dopravními komplikacemi, vystavělo město za zhruba 250 tisíc Kč provizorní komunikaci v lokalitě Kasárna, kudy jsme svedli dopravu v jednom jízdním pruhu směrem od Valdic. Vzhledem k úplnému uzavření kruhového objezdu je doprava svedena ulicí Československé armády, přes chodník před bývalou „zubárnou“, kolem nemocnice ulicí Bolzanova, Čelišova a Železnická. Prosíme proto občany o opatrný pohyb v okolí nemocnice, kde bude doprava zvýšená, zvláště v prvních třech týdnech uzavírky při obousměrném provozu na této objížďce. Bude zde také omezeno parkování,“ uvádí vedoucí odboru dopravy Ing. Martin Duczynski. V opačném směru bude možno na Valdice najet pouze z ulice Jiráskova, neboť napojení ostatních ulic bude zaslepeno (ulice Svatopluka Čecha, Tyršova a U Stadionu a do 16. 10. i ul. Havlíčkova). Nákladní doprava je již z obchvatu vedena objízdnými trasami přes Dřevěnice a Studeňany. Došlo také ke zrušení několika autobusových zastávek linkových autobusů a MHD, a to Jičín, Lípy; Jičín, sportovní areál; Jičín, sídliště (Husova) a Jičín, Vrchlického. Do výlukových jízdních řádů je vložena náhradní zastávka Jičín, Komenského nám. a v ul. Československé armády je pouze ve směru Valdice – Jičín zřízena náhradní zastávka Jičín, Lípy. Pro jičínskou městskou dopravu bude před napojením ul. Argonská do ul. Československé armády (u bývalých kasáren) nově zřízena provizorní zastávka Jičín, Argonská. Přesné informace jsou vylepeny na tabulích na zastávkách.

Město v souběhu s těmito pracemi začalo s plánovanými stavebními akcemi. Během září VOS, a.s. opravila kanalizaci v silnici II/286. V průběhu října dojde ke stavbě dešťové kanalizace přecházející příčně přes silnici II/286 na konci zástavby v Soudné. Tato dešťová kanalizace bude sloužit pro lokalitu Kasárna. „Chceme také udělat nezbytné kroky k tomu, abychom mohli postavit nový chodník podél této silnice v části Soudná. Předpokládaná cena je 3,5 milionu a žádáme o dotaci na jeho výstavbu. Pokud ji město získá, mohl by chodník vyrůst již v příštím roce,“ říká místostarosta města Mgr. Petr Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…