Zahájeny práce na stavebních úpravách šaten a zázemí tělocvičny v budově ZŠ TGM Vimperk

03.07.2017 20:16

Se začátkem letošních školních prázdnin byly zahájeny práce spojené se stavebními úpravami zázemí tělocvičny v budově ZŠ TGM Vimperk v ulici. 1.máje 268.

Zahájeny práce na stavebních úpravách šaten a zázemí tělocvičny v budově ZŠ TGM Vimperk
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

Potřeba úpravy stávajících šaten, hygienických zařízení a kabinetu TV byla vedením ZŠ TGM již několik let avizována jak s ohledem na stáří zařízení a opotřebovanost jeho vybavení, tak na požadavky vyplývající z nových hygienických předpisů. V roce 2016 bylo tedy městem Vimperk zadáno zpracování příslušné projektové dokumentace a byly hledány možnosti pro získání dotační podpory na realizaci tohoto projektu. Ačkoliv byla podaná žádost o dotaci nakonec neúspěšná, přesto se podařilo v rozpočtu města nalézt dostatek finančních prostředků na to, aby mohla být akce s celkovými náklady 1.785.316,20 Kč zrealizována již v letošním roce a bez jakékoliv dotační podpory. V rámci stavebních úprav bude provedena zejména obnova hygienických zařízení vč. jejich vybavení novými zařizovacími předměty, výměna či renovace podlahových krytin, rekonstrukce elektroinstalace a vzduchotechniky a v celé sekci zázemí tělocvičny budou vyměněna okna vč. hlavních vstupních dveří. Stavební práce na základě výběrového řízení provádí prachatická stavební firma Pavel Petrášek a práce by měly být ukončeny nejpozději do 31.8.2017.

Se začátkem nového školního roku tak vejde v užívání rekonstruované zázemí tělocvičny, která patří k nejhojněji využívaným sportovním zařízením ve Vimperku a které by se díky vložené investici mělo svým vzhledem i užitnými vlastnostmi posunout na úroveň současného standardu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.