Zahajovací ceremoniál Olympijského parku Pardubice 2016 roztančí třídu Míru i další části města

26.07.2016 14:11

Zažijte v Pardubicích opravdové Rio nejen díky olympijským disciplínám. Tu pravou brazilskou atmosféru můžete okusit také díky zahajovacímu ceremoniálu, který odstartuje v pátek 5. srpna ve 20:16 hodin u fontánky na třídě Míru. Hudba, exotika, barvy, tanec, ladné pohyby tanečnic, divoký rytmus samby, smích, hravost a podivné kolostroje… Pardubické Rio může začít.

Zahajovací ceremoniál Olympijského parku Pardubice 2016 roztančí třídu Míru i další části města
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Olympijská hravost se tento den přesune do ulic města. Nejen díky režii Jany Burkiewiczové nebo scénografa Juraje Kuchárka, pardubických tanečních a pohybových skupin se můžete těšit na opravdu mimořádný úvod celého Olympijského parku Pardubice 2016. Nechejte se strhnout energickým karnevalovým průvodem, který se s kolostroji v čele vydá od třídy Míru směrem k Zelené bráně a odtud k Tyršovým sadům. „Dvě postavy v bláznivých oblečcích zjišťují, že nepřistály na letních olympijských hrách v Rio de Janeiru, ale kdesi v Pardubicích. Protože už však do zahájení olympiády nezbývá moc času, rozhodnou se vyčarovat si Rio v Pardubicích. Rozezvučí se kolostroje a začne bláznivě zvučný rej,“ popisuje slavnostní zahájení OPP 2016 Lucie Břízová.

Tanečnice budou všude, na balkonech, kolem kolostroje a rozpohybují tak celý průvod. U Zelené brány na vás čeká výjev Ria a vaše cesta může pokračovat. V tajemné krajině Tyršových sadů uvidíte až nadpozemské umění cirkusového uskupení Losers a svou pouť zakončíte v srdci celého Olympijského parku Pardubice 2016 – v parku Na Špici. Každý si u brány může vzít „svůj“ olympijský oheň a společně jej všichni doneseme až do parku, kde bude slavnostně zažehnut. Cestu kolem řeky vám zpestří loďky plné světýlek, které vám posvítí na cestu k olympijské vesničce. Muzika pomalu utichne, následovat bude to nejdůležitější – zapálení olympijského ohně.

Do celého ceremoniálu se zapojí zástupci jak kulturní, tak i sportovní scény města. „Vítán bude také každý, kdo má rád sport nebo zábavu a bude chtít být součástí této oslavy startu letních her. Vše je v režii Jany Burkiewiczové, scénografa Juraje Kuchárka a Východočeského divadla Pardubice. Těšit se můžete na zjevení z Ria de Janeira, podivné kolostroje a konečně i zapálení ohně, ať už pomyslné či opravdové,“ uvádí Lucie Břízová vedoucí kulturního oddělení Magistrátu města Pardubic.

Teď už se jen můžete těšit, co na vás dalšího po exotickém, divokém a hravém úvodu ještě čeká. Olympijský park Pardubice 2016 začíná.

Více informací o Olympijském parku Pardubice 2016 naleznete na webu www.pardubice.eu, www.olympijskeparky.cz nebo na facebookovém profilu Olympijský park Pardubice 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…