Žáky olomoucké základní školy přijali v Praze senátoři

17.12.2014 9:53

Základní škola Gorkého v Olomouci-Pavlovičkách před časem zabodovala na mezinárodní úrovni a zviditelnila tak město Olomouc.

Žáky olomoucké základní školy přijali v Praze senátoři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

Získala „Pečeť kvality Comenius 2014“. Ocenění náleží českým školám, učitelům a žákům, kteří se v předchozích dvou letech nejvíce zasloužili o zviditelnění České republiky v rámci evropských vzdělávacích programů.

Cenu převzal ředitel školy Vladislav Tesařík spolu s autorem a hlavním koordinátorem projektu „Učení angličtiny cestami kulturních, společenských a sportovních setkání“ Jiřím Marvanem na celostátní konferenci Comenius v Praze. Každoročně ji uděluje Dům zahraniční spolupráce, organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.

Právě pedagogům zapojeným do projektu a aktivním žákům základní školy Gorkého se ve středu 10. prosince dostalo dalšího poděkování. Tentokrát ze strany olomouckého senátora Martina Tesaříka a místopředsedy horní komory Parlamentu Iva Bárka, kteří žáky a pedagogy společně s ředitelem školy Vladislavem Tesaříkem a vedoucí odboru školství magistrátu Hanou Fantovou přijali v historických prostorách Senátu v Praze. Setkání se zúčastnil také člen Rady města Olomouce Filip Žáček.

"Považoval jsem za důležité touto formou poděkovat kolektivu z olomoucké základní školy v Pavlovičkách za to, jak propagují nejen Českou republiku, ale i naše krásné město Olomouc. Osobně si vždy vážím lidí, kteří mají zájem pracovat na takových projektech, které napomáhají k šíření dobrého jména našeho regionu i za jeho hranicemi," uvedl k přijetí senátor Tesařík.

Žáci společně s pedagogy měli netradiční možnost zhlédnout historické prostory Senátu včetně jednacího sálu a jako památku na tuto návštěvu si odnesli knihu o Valdštejnském paláci, sídle Senátu, kterou jim věnovali senátoři Bárek a Tesařík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…