Zastupitelé města Dvůr Králové nad Labem schválili nákup areálu bývalé tržnice

01.10.2017 9:38

Královédvorští zastupitelé souhlasili na svém zasedání 14. září 2017 s koupí areálu bývalé tržnice od Vánočních ozdob, DUV – družstvo, za částku 9,4 mil. Kč.

Zastupitelé města Dvůr Králové nad Labem schválili nákup areálu bývalé tržnice
Foto: www.dvurkralove.cz - Miluše Peterová
Popisek: Dvůr Králové nad Labem

Již letos v červnu zastu­pitelstvo schválilo záměr odkupu nemovitosti a pověřilo starostu znovu jednat o výši kupní ceny, která z 11 mil. Kč při úvodních jednání klesla na 9,4 mil. Kč. „Jak sdělili zástupci Vánočních ozdob, nabídkovou cenu 9,4 mil. Kč již schválili družstev­níci a její výše je garantována v případě, že areál koupí město,“ uvedl starosta Jan Jarolím.

Zastupitelé, kteří měli možnost si areál bývalé tržnice osobně prohlédnout, také jednali o možnostech financování nákupu, zda půjdou finance z prostředků města, nebo zda si město vezme za tímto účelem úvěr. Nako­nec vybrali financování nákupu areálu z rozpočtu města. Kupní smlouva by měla být předložena na prosincovém zasedání.

Před zastupiteli také vystoupil architekt Marek Wajsar, který představil dvě varianty možného využití areálu bývalé tržnice, který se nachází na náměstí Republiky v blízkosti centra města a tvoří ho pozemky o výměře zhruba 5,5 tisíce metrů čtverečných a několik objektů. V budoucnu by v něm mohlo být zřízeno par­koviště a prostory v části přízemí, v prvním a druhém nadzemním podlaží je možné využít například pro volnočasové aktivity, ať už pro knihovnu včetně bezbariérového přístupu, DDM či muzejní funkce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…