Zastupitelé schválili znění memoranda o spolupráci Písku a Ministerstva pro místní rozvoj

02.12.2016 19:05

Zastupitelé schválili ve čtvrtek znění memoranda o spolupráci města Písek s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR na rozvoji a realizaci konceptu inteligentního města Písek.

Zastupitelé schválili znění memoranda o spolupráci Písku a Ministerstva pro místní rozvoj
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Ministerstvo pro místní rozvoj ČR zaujalo pozitivní postoj ke konceptu Chytrých měst již počátkem roku 2015 a vůči městu Písek v průběhu minulého roku. Ministerstvo nás proto oslovilo se zájmem o podporu vybraných projektů, které mohou být prezentovány jako pilotní,“ říká místostarosta Josef Knot (TOP09).

Veřejnou podporu k projektu Smart City Písek získalo město Písek od MMR již na Mezinárodním setkání zástupců Smart Cities, které se konalo 8. dubna 2016 v Ostravě. „Jednalo se o expertní kulatý stůl a konferenci zemí Visegrádské skupiny k problematice chytrých měst. Místostarosta Josef Knot obdržel prostřednictvím ministerstva podporu v rozvoji konceptu Smart City Písek a příslib vzájemné spolupráce MMR na konceptu, čímž byla městu otevřena další možnost výměny informací a přímé spolupráce na vybraných opatřeních, tj. územního rozvoje města v kontextu inteligentních měst,“ vysvětluje vedoucí oddělení rozvoje Jan Venclík.

MMR podporuje koncept Smart Cities, pozitivně vnímá zapojení drobných inovativních subjektů, otevření města občanům s cílem decentralizovat politickou vůli a vzbuzení důvěry občanů k vlastním aktivitám a tvorbě občanské společnosti. „Ministerstvo taktéž podporuje efektivní a úsporné fungování města, a to nejen skrze zavádění moderních technologií, ale i přijetím a využitím technologických prvků občany. Koncept inteligentního města Písek bude rozvíjen s důrazem na jeho hlavní pilíře, tj. udržitelná městská mobilita, inteligentní budovy a čtvrti, integrované infrastruktury a procesy v energetice, ICT a dopravě,“ dodává místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…