Zastupitelstvo hl. m. Prahy včera schválilo pro MČ Praha 11 dotace na jedenáct různých projektů v celkové výši 111 milionů Kč.

16.06.2017 19:46

Nečekaně vysoká částka, kterou se současnému vedení městské části podařilo vybojovat, umožní pokračování nastartovaného procesu proměny Jižního Města v plnohodnotnou součást Prahy.

Zastupitelstvo hl. m. Prahy včera schválilo pro MČ Praha 11 dotace na jedenáct různých projektů v celkové výši 111 milionů Kč.
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Podle starosty MČ Ing. Petra Jiravy (ANO) „Získané finance půjdou mimo jiné na realizaci rozsáhlého projektu regenerace městské části, na kterém se občané aktivně podílí svými návrhy a podněty. K tomuto projektu pořádáme pravidelně veřejná setkání, kde společně diskutujeme o dalších lokalitách, které by do něj bylo možné zařadit – díky této spolupráci pak další podobu jedenáctky určují primárně lidé, co tu žijí. “

Z konkrétních lokalit se revitalizace dočkají například vnitrobloky v ulicích Ke Kateřinkám/Modletická či Mnichnova/Podjavorinské/U Modré školy, veřejné prostranství Ke Kateřinkám/Opatovská a dostane se i na rekonstrukci víceúčelového hřiště u ZŠ Donovalská, zdravotního střediska v ulici Hviezdoslavova a opravu infrastruktury.

Úspěchy vedení městské části v oblasti dotační politiky jsou mimo jiné odrazem výrazného zlepšení komunikace s Magistrátem hl. m. Prahy, která před změnou radniční politické reprezentace stagnovala. Aktivním využíváním možností, jež obnovení dobrých vztahů s městem nabízí, ovšem ambice koaličních zastupitelů nekončí: "Jsem opravdu rád, že se nám podařilo za necelý půlrok ve vedení Prahy 11 připravit dostatek kvalitních projektů, které jsou v takové fázi, že je můžeme ihned začít realizovat. I díky tomu jsme společně s panem starostou Jiravou dokázali z přebytku rozpočtu Magistrátu obhájit pro naši městskou část čerpání rekordní sumy. Osobně věřím, že investice do zvýšení kvality života na Jižním Městě povede vedle větší spokojenosti jeho obyvatel i k napravení reputace jedenácté městské části: už dávno totiž neplatí, že je „Jižák“ panelákovým reziduem minulého režimu. Ve skutečnosti tu máme 200 ha zeleně a stále jí přibývá, čtvrť získává v poslední době příjemně rodinný charakter. Místní si zaslouží, aby se o tom vědělo,“ uvedl Ing. Ondřej Prokop, zastupitel hl.m. Prahy a MČ Praha 11.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…