Žatec: Stavebnice, hry a kamarádi. Mladší školáci si užívají v dětských klubech

31.08.2017 8:31

Rodiče jsou odpoledne v práci, děti už se do družiny nevejdou, ale aby byly doma, to také není vhodné. Co s tím? Řešením je projekt Dětských klubů.

Žatec: Stavebnice, hry a kamarádi. Mladší školáci si užívají v dětských klubech
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Připravilo jej Vzdělávací centrum Podkrušnohoří a v Žatci fungují kluby na čtyřech základních školách - 1. ZŠ P. Bezruče, 2. ZŠ Komenského alej, 3. ZŠ 28. října a 5. ZŠ Jižní. Rodiče jsou spokojení a děti, čtvrťáci či páťáci, nadšené.

„Máme tady lego, chodíme ven, ale také malujeme,“ popisoval odpolední aktivity kluků v klubu třeba čtvrťák Jonáš. „V létě chodíme na zmrzlinu nebo k řece, s holkama hrajeme karty,“ vyprávěla stejně stará Kristýna. Kluci i dohromady pak hrají společně třeba Twister, u kterého se baví společně.

To je na tom to nejdůležitější: děti to v klubu baví. „Nemají tady tolik povinností, ale základní disciplínu musí dodržovat. Většinou fungujeme od 12 do 17 hodin, ale kvůli rodičům, kteří jsou déle v práce, tu můžeme být až do sedmi do večera. A klub funguje i když je ředitelské volno nebo jsou součástí projektu příměstské tábory,“ popsala širokou nabídku Dětského klubu na ZŠ 28. října Eva Rámešová, která se tam o děti stará. Stejně jako na dalších školách je klub zdarma.

Díky dotovanému projektu nemají kluby potíže s materiálním vybavením. Děti mohou využívat vše od výtvarných potřeb přes společenské hry a knihy až po stavebnice nebo sportovní vybavení. K dispozici bývá i televize. „Ale tu moc nepoužíváme, jen občas. Děti u nás jsou skvělé, pořád chtějí něco dělat, což je strašně fajn,“ chválí své svěřence paní Eva. A na oplátku se k ní každou chvíli přitulí některá z děvčat, která ji evidentně mají v oblibě.

Dětské kluby na základních školách v Žatci fungují v letošním školním roce opět. Mají kapacitu kolem dvaceti dětí a co je důležité: Rodiče se nejen nemusí o své děti z prvního stupně obávat, ale navíc za jejich pobyt v klubu ani nic neplatí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…