Žatec: Vánoční jarmark ve Staré papírně je plný příběhů

14.12.2017 21:22

Druhý Vánoční jarmark ve Staré papírně, který znovu po roce připravilo žatecké muzeum, nabízí nejen zajímavé vánoční dekorace či dárky. Je také plný originálních nápadů, nadšení, lidské práce a nadšení.

Žatec: Vánoční jarmark ve Staré papírně je plný příběhů
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Různé výrobky s vánoční tematikou zde až do sobotu nabízejí prodejci i samotní výrobci včetně dětí. Jeden stánek je třeba DDM Žatec, v němž děti vyráběly různé dekorace. Další stánek obsluhují s učitelkami i školačky ze ZŠ Liběšice. „Prodáváme, co vyráběly děti, učitelky i další dospělí. Z výdělku budou nějaké dárky pro děti, ale také si tak vyděláváme na výjezd na hory,“ vysvětlila jedna z učitelek v liběšickém stánku. „Na hory už se moc těšíme, pojedeme do Hájů v Krušných horách. Věci jsme samy vyráběly, teď je i prodáváme,“ vyprávěly samotné školačky.

Ve Staré papírně je možné se nejen dívat a kupovat, ale také vyrábět. Během třídenního programu je možné si třeba ozdobit perníčky, ale také zkusit práci s kolovrátkem nebo vyrobit vlastní hračku. A to originální. „Předvádíme, a mohou si to zkusit i děti, původní výrobu krušnohorských hraček. Z dřevěného kola se odřezávají zvířátka. Je to postup dvě stě let starý, ale dnes už se provádí jen na německé straně hor. Tady v Žatci ho tedy asi ještě nikdo neviděl,“ popisoval svůj unikátní přínos jarmarku prodejce a výrobce hraček z Klínů.

K dostání jsou na jarmarku i různé ozdoby, koření, čaje, košíky, svíčky, med, šperky, polštářky, patchworkové výrobky a spousta dalších věcí. „Nabídka není každý den stejná. Většina prodejců je tady sice po celé tři dny, ale někdo je tady jen dnes, jiný dorazí až v sobotu, protože chodí do práce. Určitě tedy stojí za to přijít na Vánoční jarmark dnes nebo v pátek, a pak v sobotu zase, protože nabídka se obmění,“ potvrdil Martin Čížek, jenž má Vánoční trhy na starost.

V pátek je Vánoční jarmark ve Staré papírně otevřený od 10 do 17 hodin. V sobotu trvá jarmark od 13 do 17 hodin. Vstup je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…