Žatec uspěl už se druhou ze tří žalob kvůli pokutám za chrám chmele

23.10.2017 16:49

Zhruba 900 tisíc korun dostane město Žatec dodatečně na svůj účet z fondů ROP Severozápad jako součást dotace na stavbu Chrámu Chmele a Piva. Peníze Žatec získá v nejbližší době díky úspěšné žalobě proti výroku auditorského orgánu.

Žatec uspěl už se druhou ze tří žalob kvůli pokutám za chrám chmele
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Oč jde? O velké zmatky související s ROP Severozápad jako správcem dotací v minulých letech.

Po dokončení stavby Chrámu Chmele a Piva se původně objevila informace, že Žatec má z více než dvěstěmilionové dotace vracet 170 milionů. Nakonec z toho byla částka mnohem nižší, rozdělená do tří platebních výměrů.

Ale ani s nimi město nesouhlasilo a rozhodlo se bránit žalobou. „Podali jsme proti rozhodnutí auditorského orgánu 3 žaloby a dvě z nich už jsou rozhodnuté v náš prospěch. Jednu částku už jsme na účet dostali, dalších 886 tisíc plus asi 60 tisíc úroků nyní očekáváme,“ uvedla starostka Žatce Zdeňka Hamousová na tiskové konferenci tento týden. O třetí žalobě soudy teprve rozhodnou.

Ačkoliv město proti rozhodnutí kontrolního orgánu protestovalo, neboť podle radnice k žádným pochybením při čerpání dotace nedošlo, vyměřené pokuty zaplatit muselo. Fakticky tak odevzdalo malou část získané dotace. Díky soudním rozhodnutím se odevzdané peníze postupně zase vrací zpět do žatecké pokladny. „Jsme rádi, že se ukazuje, že jsme měli pravdu a žaloba se vyplatila,“ dodala Zdeňka Hamousová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…