Žatec zvažuje stavbu parkovacího domu

23.08.2017 8:34

Parkovací dům by mohl být řešením, jak se v Žatci vypořádat s dopravními problémy v historickém centru města. Jeho vybudování je zatím ve stádiu úvah a začínajících příprav, které dostal od rady města za úkol Odbor rozvoje a majetku města.

Žatec zvažuje stavbu parkovacího domu
Foto: wikipedia
Popisek: Žatec.

Problém s parkováním v centru Žatce se nicméně do budoucna bude muset řešit. Jednak v souvislosti s dalším rozvojem cestovního ruchu, jednak kvůli snaze oživit střed města stálými obyvateli. „Parkování v městské památkové rezervaci se bude muset řešit, připravuje se koncepce. Její součástí by mohl být i parkovací dům,“ potvrdil místostarosta Jaroslav Špička.

Jednou z možností je vybudovat parkovací dům na „zelené louce“ pod hradbami poblíž U-rampy. Se středem města by jej mohla spojovat krytá lávka nad Nákladní ulicí. Město zvažuje i další varianty, které ale mají různá rizika. Varováním může být třeba zkušenost ze Slaného. „Výstavba tam stála 80 milionů Kč, dům je přímo v centru města, ale jeho využití včetně ekonomických přínosů není podle očekávaných předpokladů,“ zjistila například v rámci konzultací starostka Zdeňka Hamousová.

V každém případě úředníci města už dostali za úkol připravit radním podklady pro parkovací dům. „Jsme ale teprve ve stádiu začínajících příprav,“ upozornila vedoucí Odboru rozvoje a majetku města Kateřina Mazánková.

Velký parkovací dům mohl být pro město přínosem. Teoreticky by totiž mohl sloužit jak turistům, tak obyvatelům historického centra. „Zvažujeme s architektem i další možnosti, například vícero menších ploch pro parkování. Potíž je v tom, že přímo v městské památkové rezervaci jsou různá omezení,“ dodala Zdeňka Hamousová. Komplikací jsou třeba omezené prostory v centru, rozvody sítí nebo staré sklepy historických domů, kvůli nimž hrozí problémy se statikou parkovacího prostoru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…