Zelený poklad pomáhá zlepšovat životní prostředí v Plzni

26.09.2016 10:45

Na netradiční, ale jistě zajímavou přednášku mohou v úterý 27. září do Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje přijít ti, kteří se zajímají o hospodaření s dešťovou vodou.

Zelený poklad pomáhá zlepšovat životní prostředí v Plzni
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

O zkušenostech bude hovořit Václav Čubr ze sdružení Envic a zahradní architekta Magdaléna Smetanová. Zájemcům představí nový grantový program Ani kapka nazmar zaměřený právě na toto téma. Program je určen i pro pedagogy, kteří se dozvědí o česko-německém vzdělávacím programu Mint od mala určený učitelům mateřských škol, prvního stupně základních škol i vychovatelům v družinách. Přednáška je zdarma, důležité je předem se registrovat na telefonu 777 793 729 nebo e-mailu sarka.fremrova@cpkp.cz.

Přednáška je součástí venkovní výstavy „20 let Nadačního fondu Zelený poklad“, která je do konce září k vidění ve Smetanových sadech před knihovnou. Kromě informací o nadačním fondu a jeho činnostech představuje inspirativní podpořené projekty, například pěstování ve vyvýšených záhonech, jak je praktikují v 55. mateřské škole v Plzni, nebo Den bez elektrické energie, který zavedli v soukromé mateřské škole v Božkově. Výstava s přednáškou se koná také za podpory města Plzně.

Posláním Nadačního fondu Zelený poklad je pomáhat spolkům, školám a dalším subjektům v péči o životní prostředí s důrazem na projekty zaměřené na ekologickou výchovu dětí, mládeže i široké veřejnosti. Fond už od svého vzniku v roce 1996 podpořil téměř 250 projektů, kterým rozdělil přes 18 milionů korun. Zřizovatelem nadačního fondu je město Plzeň, které mu každý rok přispívá částkou jeden milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…