Železný Brod: Revitalizace místní části Trávníky

30.08.2016 9:17

Jednání o možné podobě povrchů komunikací pokračují.

Železný Brod: Revitalizace místní části Trávníky
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Během několika posledních měsíců došlo k důležitým jednáním mezi Městem Železný Brod, Severočeskou vodárenskou společností, ČEZ Distribucí, RWE a Českou telekomunikační infrastrukturou s cílem nalézt řešení koncepční, ekonomicky únosné a akceptovatelné všemi stranami.

Naší prioritou je nalézt kompromis, který by respektovali všichni zainteresovaní - Město, Spolek Trávnice i ostatní obyvatelé Železného Brodu, dotčené orgány památkové péče a správci inženýrských sítí.

Společnost RWE a Česká tel. infrastruktura považují svoje sítě v lokalitě Trávníky za vyhovující a řešit hodlají pouze případné havárie. S finanční výpomocí z jejich strany tudíž nelze počítat.

Návrh možného spolufinancování jiných povrchů než asfaltových je prozatím pouze vyjádřením předsedy dozorčí rady SVS. Tento návrh musí projít ekonomickou rozvahou společnosti a nejedná se o konečné řešení s finančním krytím.

Město iniciovalo osobní jednání se společností ČEZ distribuce týkající se povrchů komunikací na Trávníkách. Zástupci společnosti nastínili možnost uložení sítí do komunikací v případě spolufinancování a celá realizace uložení sítí do země bude záviset na finanční přijatelnosti pro ČEZ. Akce podléhá odsouhlasení vedení společnosti, které prozatím nebylo učiněno.

Po odvolání Města a SVS proti nepřípustnosti stavby (ne otázka povrchů, ale stavby jako takové - rozhodnutí orgánu památkové péče), je nutné nové kolo projednávání celé stavby.

Pan hejtman po páteční návštěvě Trávníků přislíbil finanční pomoc kraje v případě jiných povrchů než asfaltových. Je třeba si však uvědomit, že vzhledem k náročnosti akce - vodovodní řád, kanalizace, uložení elektrosítí do země, musíme počítat s realizací finálních povrchů od roku 2018, popř. 2019. Tudíž i případný příspěvek se bude muset odrážet v rozpočtu kraje na rok 2018, popř. 2019 - bude tedy záviset i na rozhodnutí aktuálního krajského zastupitelstva.

Po jednání mezi zástupci Města a předsedkyní spolku Trávnice vyplynula dohoda, že spolek Trávnice posoudí předložené návrhy úpravy povrchů ze strany Města a orgánů památkové péče a připraví návrh vlastní. Současně byla předsedkyně spolku Trávnice informována o výsledcích jednání mezi Městem a vlastníky inženýrských sítí. Schůzka proběhla v přátelském a korektním duchu.

Město se průběžně snaží o navýšení zásoby použitých dlažebních kostek pro případné další rekonstrukce povrchů.

Mgr. František Lufinka, starosta

Mgr. Ivan Mališ, místostarosta

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…