Železný Brod je "Městem pro byznys Libereckého kraje 2015"

02.03.2016 18:54

Obhájili jsme titul nejpřívětivějšího města pro podnikatele v Libereckém kraji.

Železný Brod je "Městem pro byznys Libereckého kraje 2015"
Foto: Železný Brod
Popisek: Železný Brod

Jsme velice potěšeni, že se nám podařilo obhájit titul a i pro rok 2015 se stal Železný Brod "Městem pro byznys v Libereckém kraji". Ocenění obdržel starosta města od pořádajícího časopisu Ekonom na setkání zástupců Svazu města a obcí, které se uskutečnilo v Liberci.

Dle provedených statistik v našem městě neustále narůstá počet podnikatelů, jsou zde levné stavební pozemky a nízké ceny bytů. Naše ORP má v rámci Libereckého kraje nejnižší nezaměstnanost a k prvenství v anketě nám dopomohlo i dobré hospodaření radnice, kdy máme mj. největší podíl kapitálových výdajů ze zkoumaných měst.

Stejně tak se o výtečný výsledek zasloužili úředníci jednotlivých odborů městského úřadu. Součástí hodnocení měst byly totiž telefonické dotazy nebo návštěvy úřadu osobami, které předstíraly snahu založit své podnikání v Železném Brodě a tajně zjišťovaly znalosti a vstřícnost našich úředníků.

Ocenění nás nesmírně těší, nicméně nebudeme usínat na vavřínech a i nadále se budeme snažit efektivně hospodařit. V nadcházejícím období nás čeká několik investičně velmi náročných akcí a je třeba vyvinout maximální úsilí ve snaze získat spolufinancování. Rovněž chceme, jak jen je v možnostech veřejné správy, podporovat místní podnikatele a vycházet jim v rámci výkonu úřední moci maximálně vstříc.

Více o anketě si můžete přečíst na www.nasepojizeri.cz nebo na jablonecky.denik.cz

Výsledky i-Ratingu jsou pro vás k nahlédnutí zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…