Zlín: Během Dne bez aut bude městská doprava zdarma

21.09.2016 19:52

Podobně jako v loňském roce se i letos ve čtvrtek 22. září Dopravní společnost Zlín – Otrokovice zapojí do akce Den bez aut. V celé síti MHD ve Zlíně, Otrokovicích i Želechovicích nad Dřevnicí budou moci lidé v tento den cestovat bez jízdenky.

Zlín: Během Dne bez aut bude městská doprava zdarma
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

Den bez aut je součástí Evropského týdne mobility. Jeho cílem je upozornit veřejnost na jiné – ekologičtější – možnosti cestování, než je jízda osobním automobilem. „Věříme, že řada lidí nabídky DSZO využije a místo autem pojede MHD, nebo použije jako dopravní prostředek kolo. Zlínem se dá bez problémů cestovat i bez auta,“ konstatoval radní Josef Novák, do jehož kompetencí patří doprava. „Jeden den bez jízdenek představuje určité symbolické gesto. Je to pozvánka pro ty, kteří ještě s městskou dopravou zkušenosti nemají. Zcela zdarma si mohou vyzkoušet, že i našimi trolejbusy a autobusy se dostanou včas do zaměstnání nebo do školy, a ověřit si, že jsou naše vozidla moderní, nízkopodlažní, v nemalém počtu též klimatizovaná,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň.

Během Dne bez aut ve čtvrtek 22. září 2016 si tedy cestující v celé síti MHD ve Zlíně, Otrokovicích i Želechovicích nebudou muset označovat po nástupu do vozidla žádné jízdenky. Také průkazky časových jízdenek mohou v tento den cestující klidně zapomenout doma. Revizoři budou mít volno. Předprodejní místa i jízdenkové automaty ale budou v provozu. Pokud by si někdo chtěl v tento den koupit jízdenku ve vozidle, řidič cestujícího upozorní, že aktuálně žádnou jízdenku nepotřebuje.

„Prosíme cestující, aby se během Dne bez aut nenechali zmást spuštěnými označovači jízdenek ve vozidlech. Z technických důvodů je totiž nelze odstavit,“ upozornil vedoucí dopravního úseku Pavel Nosálek.

O kompenzaci snížení tržeb z jízdného během Dne bez aut se postarají města, která jsou zřizovateli DSZO a která se k myšlenkám Evropského týdne mobility hrdě hlásí.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…