Zlín: Berani chtějí novou TV kostku. Požádali o dotaci

16.08.2017 10:46

Hokejový klub Berani Aukro Zlín chce pořídit novou „TV kostku.“ A to s pomocí dotace od Ministerstva školství a tělovýchovy (MŠMT) ve výši 5,4 milionu korun. Celkové náklady na pořízení a instalaci tohoto multimediálního zařízení dosáhnou výše devět milionů korun.

Zlín: Berani chtějí novou TV kostku. Požádali o dotaci
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Žádost o dotaci klub podal dnes, odpověď z MŠMT má přijít do konce listopadu. „Novou kostku už potřebujeme, ta současná byla instalovaná ještě za časů HC Hamé a technický pokrok nezastavíte. Od fanoušků i partnerů klubu víme, že by jim nové zařízení udělalo radost,“ konstatoval Miroslav Adámek, prezident hokejového klubu a primátor města Zlína.

Klub chce pořídit na Zimní stadion Luďka Čajky „TV kostku“ ve špičkové kvalitě. Vybraný typ by návštěvníkům zápasů Beranů nabízel například detailní záběry z ledu, hlediště i brankoviště, je vybaven časomírou a je možné jej napojit na kamerový systém. Využití může mít i v rámci tréninků a to jak extraligového A týmu, tak také mládežnických celků.

Na možnost získat dotaci na nákup multimediálního zařízení klub upozornila Česká unie sportu. „Pokud budeme s žádostí úspěšní, mohlo by dojít k instalaci nové TV kostky na přelomu roku či na začátku příštího,“ prohlásil Radomír Zbožínek, viceprezident Beranů Aukro Zlín.

Novou „TV kostku“ chce klub pořídit i za situace, kdy by přišla z MŠMT záporná odpověď. „Byla by to komplikace, nicméně nějaká řešení tady jsou. Například leasing. Všichni ale věříme, že budeme s žádostí o dotaci úspěšní,“ řekl Miroslav Adámek.

Zlínský hokejový klub prochází obdobím zásadních změn. Před několika týdny představil nového generálního partnera, kterým se stala společnost Aukro. Spolupráce je uzavřena na nadcházející sezonu s možností následné opce na jeden rok. Vzniklo také nové logo, jehož dominantou je hlava berana. Klub má také nového generálního manažera, který se stal bývalý vynikající hokejista a poté dlouholetý expert České televize Martin Hosták.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…