Zlín: Kraj poskytl Zlínu dotaci na trolejbusovou dopravu

06.02.2023 7:35 | Tisková zpráva

Fond Zlínského kraje vyčlenil neinvestiční dotaci pro statutární město Zlín na zajištění dopravní obslužnosti veřejnou dopravou mezi Zlínem a Otrokovicemi.

Zlín: Kraj poskytl Zlínu dotaci na trolejbusovou dopravu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Dotace ve výši 5,5 milionu korun je určena na úhradu provozní ztráty u linek mezi hraničními zastávkami Zlín, náměstí Práce – Otrokovice, železniční stanice, trolejbusových linek 1, 2 a 6. Vzhledem k tomu, že městská hromadná doprava mezi Zlínem a Otrokovicemi slouží zároveň jako doprava meziměstská, je spolufinancována Zlínským krajem.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30591 lidí

Dopravní obslužnost mezi městy zajišťuje pro statutární město Zlín Dopravní společnost Zlín-Otrokovice. Město Zlín má uzavřenou smlouvu se Zlínským krajem na roční objem 900 tisíc kilometrů mezi hraničními zastávkami měst Zlín a Otrokovice. Na tuto dopravní obslužnost ročně dostává Dopravní společnost Zlín-Otrokovice od kraje 5,5 milionu korun.

Dopravní společnost Zlín-Otrokovice přesně vykazuje každé čtvrtletí, kolik kilometrů najezdily jejich trolejbusy v úseku ze zastávky náměstí Práce ve Zlíně na obratiště železniční stanice v Otrokovicích. Statutární město Zlín po ukončení doby realizace, kterou je rok 2023, předkládá Krajskému úřadu Zlínského kraje závěrečnou zprávu s vyúčtováním dotace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Tomáš Czernin byl položen dotaz

Válka na Ukrajině

Pane senátore, opravdu věříte tomu, že má Ukrajina šanci Rusko porazit, a že ji USA a ostatní budou podporovat do nekonečna? Nechápejte mě špatně, přeji si, aby Ukrajina Rusko porazila, ale myslím, že je to dost nereálná vize. A co mě ještě na vašem komentáři zarazilo je, že v něm vůbec nepíšete o m...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

16:09 Plzeň: Dronaři vylepšili aplikaci mapující dopravní nehody, nově ji nasnímají ve 3D

S ještě lepší aplikací, mapující dopravní nehody, přišli plzeňští dronaři. Crash Inspektor, jak se v…