Zlín: Kytaristé se setkají po pětadvacáté

07.10.2015 13:40

Ve dnech 8. až 10. října, od čtvrtečního odpoledne do sobotní noci, proběhne ve Zlíně již 25. Setkání kytaristů, festivalu, který se pyšní nejen bohatou tradicí, ale i pestrostí hudebních stylů. Představí se na něm celá řada vynikajících muzikantů ze současné české i moravské scény, ale i ze zahraničí. A jak je u Setkání kytaristů zvykem, pořadatelé opět obohatili program o nová překvapení. S pozměněným, výročním logem, nabídne letos festival – kromě oblíbené Zelenáčovy Šopy i nová místa k „setkávání“ – hudební zahrádku na Školní ulici naproti restaurantu Bůrger a také známý zlínský klub Bamboo.

Zlín: Kytaristé se setkají po pětadvacáté
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

ačneme-li otevřenou scénou v parku, zde je možno posedět a ve čtvrtek i v pátek se potěšit zlínskou dixielandovou legendou Jazzzubs, klasickou i jazzovou kytarou Jakuba Karlíka, hudebními experimenty Petra Filáka či skladbami Jethro Tull v podání Jury Hály. Žánrově pestrá odpoledne doplní Vojtěch Szabó se svými mladými žáky a v pátek i brilantní slovenský kytarista Norbi Kovács. V klubu Bamboo se nejprve blýsknou skvělí zlínští muzikanti v sestavě Fresh Minute, poté již nastoupí hlavní hvězda večera, brazilský zpěvák a skladatel Adriano Trindade a kapela Los Quemados…

Zelenáčova Šopa, již tradiční scéna festivalu, nabídne jednak zavedené kapely „z našeho kraje“ – skupinu Maraca, Expedici Apalucha, Jackye s hostující sopranistkou Pavlínou Senić, či Frank Zappa Quartet, ale také vynikající hosty. Těžko říct, kdo bude tím největším tahákem – jazzový super talent Libor Šmoldas a jeho Zeurítia, osobitý skladatel a zpěvák Zdeněk Bína či fenomenální a strhující kapela FruFru. Asi nejlepší volbou je prožít celé třídenní Setkání. Jedna lahůdka bude ale naprostým unikátem – setkání čtyř muzikantů – Rudyho Horváta, Petra Vavříka, Milana Nytry a Marcela Gabriela v seskupení VíšCo, které vzniklo z hudebního jádra skupiny Buty a Vlasty Redla.

Důležitou součástí a tradicí Setkání jsou každoročně tzv. workshopy. Návštěvníci se i letos dozvědí mnohé ze zákulisí tvorby i života osobností festivalu. Sobotní podvečer bude tedy patřit Liboru Šmoldasovi a také všem muzikantům (nejen kytaristům…!), kteří chtějí nahlédnout pod pokličku aranžování, úprav a interpretací slavných klasických písní či autorských skladeb.

Akce 25. Setkání kytaristů je nejvýznamnější podzimní akcí, kterou z Kulturního fondu podpořilo město Zlín.

Další informace ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…