Zlín: Město upraví po pěti letech cenovou mapu stavebních pozemků

18.12.2023 10:23 | Tisková zpráva

Statutární město Zlín mění s účinností od 1. ledna 2024 obecně závaznou vyhlášku, kterou se vydává cenová mapa stavebních pozemků č. 13. Město se ke změně, o které rozhodli zastupitelé, odhodlalo po pěti letech. V praxi to znamená, že dochází k aktualizaci cen pozemků na základě vývoje jejich trhu.

Zlín: Město upraví po pěti letech cenovou mapu stavebních pozemků
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Až dosud platila na území města obecně závazná vyhláška č. 5/2019. „Cenová mapa by se měla aktualizovat každoročně. Jde však o poměrně náročný proces, který znamená, že okamžitě po schválení cenové mapy by se měla začít připravovat nová pro další rok. V minulých letech jsme zvažovali, zda bychom se bez cenové mapy obešli, ale nakonec jsme se rozhodli pro zachování kontinuity. Na mapu je navázána řada budoucích smluv nebo cena za služebnosti inženýrských sítí,“ uvedl náměstek primátora pro oblast správy majetku a územního plánování Pavel Brada.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43763 lidí

Zlín patří mezi sedm měst v republice, která cenové mapy vydávají. Obyvatelé mají díky mapě přehled, jaká cena slouží pro nakládání s městskými pozemky. U některých transakcí se přitom vychází právě z cenové mapy.

„Město Zlín díky cenové mapě stavebních pozemků reflektuje aktuální situaci. Pozemky patří k nejcennějším nemovitostem, jejichž prostřednictvím je možné ovlivňovat podobu veřejného prostranství a jsou zásadní pro další rozvoj města. Právě proto důsledně zvažujeme veškeré prodeje i nájmy. Zároveň chceme ke správě pozemků přistupovat koncepčně a s péčí řádného hospodáře,“ vysvětlil náměstek Brada s tím, že radnice vkládá příjmy z pozemků do vlastních rozvojových projektů.

Cenová mapa je zveřejněna na webu města v sekci obecně závazných vyhlášek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

22:05 Prostějov: Kulturní léto nabídne kvalitní program i letos

Také letos se Prostějované a návštěvníci našeho města mohou těšit na bohatou škálu kulturních aktivi…