Zlín: Největší letošní investice? Vždy jde o desítky milionů korun

22.07.2015 14:47

„torza“ a přilehlých pozemků na Jižních Svazích – to je letošní největší investice radnice. Za zchátralý betonový skelet a plochu o rozloze cca 39 tisíc metrů čtverečních zaplatila 53 milionů korun. Další miliony korun si vyžádá demolice objektu, která začne na podzim.

Zlín: Největší letošní investice? Vždy jde o desítky milionů korun
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Nákup „torza“ ale není zdaleka jediným významným počinem roku 2015. „Máme hned několik investic za desítky milionů korun,“ potvrdil náměstek primátora Bedřich Landsfeld.

V nejbližších dnech začne dlouho připravovaná rekonstrukce ulice Mostní. Práce bude rozložená do dvou let, letos vyjdou na téměř 34 milionů korun. Celkem bude stát proměna jedné z nejzanedbanějších ulic ve městě cca 55 milionů korun. „Dojde k rozšíření ulice, kostky nahradí asfalt, křižovatky budou mírně vyvýšené, aby byli chodci více chránění, chodníky pokryje nová dlažba,“ vyjmenoval zásadní změny radní Josef Novák, do jehož kompetencí patří doprava.

Od loňského roku se mění i nejstarší ulice ve Zlíně, J. Staši v Malenovicích. Letošní dokončení prací vyjde na téměř 27 milionů korun, celkem jde o investici za cca 42 milionů korun. Opravuje se cesta, chodníky, vznikl zde nový kruhový objezd a parkovací místa, spravená je kanalizace i autobusové zastávky, zatrubněn potok Baláš.
Zásadním způsobem se už v tomto roce změní i prostor před bývalým Kinem Květen v centru Malenovic, zde radnice letos proinvestuje téměř 23 a půl milionu korun.

Vzniká zde estetické centrum pro tuto místní čtvrť, které bude sloužit i pro setkávání lidí na různých kulturních či společenských akcích. „Malenovjané si už takové místo opravdu zasluhují,“ nepochybuje Bedřich Landsfeld. Dodal, že projekt vyřeší i parkování v celé oblasti, které nově dostane řád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…