Zlín: Občané se mohou seznámit s připravovanými projekty, začíná se ve středu 8. září Velkým kinem

06.09.2021 7:35 | Tisková zpráva

Obyvatelé Zlína budou mít příležitost se podrobně seznámit s návrhem projektu na rekonstrukci Velkého kina.

Zlín: Občané se mohou seznámit s připravovanými projekty, začíná se ve středu 8. září Velkým kinem
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Právě bližší představení velkých a strategických projektů je novinkou, kterou připravilo vedení města. Na těchto setkáních budou návrhy představovat zpravidla odborné autorské týmy jednotlivých projektů. První setkání bude na téma Velké kino a uskuteční se ve středu 8. 9. v kulturním institutu Alternativa od 16 hodin.

„Myslím, si, že je špatně, aby město realizovalo nákladné projekty, které jsou pak negativně přijaty občany. Proto se chci s občany k významným projektům potkávat, abychom vyvrátili případné mýty a polopravdy a občané města měli prostor se zeptat na to, co je zajímá, nebo řekli, z čeho mají u daného projektu obavy,“ sdělil primátor Jiří Korec.

Vítězný návrh představí samotný autorský tým re: architekti. Návštěvníci budou moci v rámci diskuze hovořit i se zástupci soutěžní poroty, která vybrala finální návrh projektu. Bude vystaveno i všech šest soutěžních návrhů včetně detailně propracovaných modelů, které vznikly z netradičního procesu, tzv. soutěžního dialogu, během kterého se jednotlivé návrhy postupně formovaly.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Co je podle vás příčinou vašeho neúspěchu?

Podle mě to souvisí i s tím, že se jste chytli papalášské manýry. Už jsem to třeba psala panu Fialovi, když tvrdil, jak je neetické někomu odebrat náhrady, když nepracuje a co myslíte, odpověděl mi alespoň? Ne. Vám už také většina z nás nestojí ani za odpověď. Dřív jste byli mnohem otevřenější. Naví...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Pečovatelská služba dostane nová nízkoemisní vozidla

16:31 Ústí nad Labem: Pečovatelská služba dostane nová nízkoemisní vozidla

Město kupuje nová nízkoemisní vozidla pro Pečovatelskou službu Ústí nad Labem. Nová auta pomohou nap…