Zlín: Podél tř. T. Bati roste další stezka pro chodce a cyklisty

24.03.2017 20:17

Mezi ulicemi Lorencova a Podvesná XVII, podél tř. T. Bati, se buduje nová stezka pro pěší a cyklisty. Úsek je dlouhý téměř půldruhého kilometru, hotový bude do září. Naváže na již hotové úseky tzv. Městské obslužné cyklostezky, která umožňuje bezpečný průjezd na kole centrem Zlína.

Zlín: Podél tř. T. Bati roste další stezka pro chodce a cyklisty
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„V rámci výstavby této stezky dojde také k vybudování nových zastávek MHD se zálivy,“ upozornil Josef Novák, radní pro oblast dopravy. Dodal, že celkové náklady dosáhnou výše 22 milionů korun, investorem je město Zlín.

Městská obslužná cyklostezka se buduje postupně. Hotové jsou již úseky Lorencova - Komerční banka, okraj parku Komenského a Gahurova prospektu, náměstí Práce, kolem náměstí Míru po tř. T. Bati – směr Komerční banka, a náměstí Práce – ul. Antonínova.

Cyklodoprava se ve Zlíně v posledních letech rychle rozvíjí. V současné době už má síť cyklostezek na území města délku více než 23 kilometrů. Nejvýznamnějšími počiny byly úseky spojující Zlín s Otrokovicemi a Lukovem. Dokončit se je podařilo v roce 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…