Zlín: Pojďme společně uctít památku Václava Havla

20.12.2011 17:01

"Pojďme v pátek v poledne společně uctít památku Václava Havla minutou ticha. Přijďte na náměstí Míru," vyzývá primátor Zlína Miroslav Adámek veřejnost.

Zlín: Pojďme společně uctít památku Václava Havla
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Pátek 23. prosince bude posledním dnem státního smutku, který vyhlásila vláda České republiky. Minutou ticha uctí památku prvního českého prezidenta lidé po celé zemi.

"V souladu s rozhodnutím vlády vyvěsíme ve dnech státního smutku vlajky České republiky a Zlína na radnici na půl stožáru," doplnil Miroslav Adámek.

V souvislosti s státním smutkem, který byl vyhlášen od středy 21. prosince, město Zlín zrušilo kulturní program Vánočního jarmarku na náměstí Míru. Trhy, které potrvají do čtvrtka, budou také probíhat bez hudebního doprovodu. "Už v pondělí a úterý jsme hudbu změnili, je komornější a tišší," sdělila Martina Lerlová, produkční jarmarku.

Na vyhlášený státní smutek reaguje i Městské divadlo. Divadelníci uctí památku pana prezidenta před dvěma dopoledními představeními ve středu 21. prosince a ve čtvrtek 22. prosince minutou ticha. Stejně tak se stane ve středu 21. prosince večer, kdy se uskuteční tradiční charitativní akce Vánoční tržiště. "Vánoční program zlínského divadla se tedy neruší," upřesnila jeho mluvčí Hana Šmardová.

Soustrast rodině zesnulého exprezidenta Václava Havla mohou obyvatelé Zlína vyjádřit podpisem do kondolenčních listů, které budou až do pátku umístěné ve vestibulu radnice. Kondolenční listy poté nechá radnice svázat do knihy, kterou odešle pozůstalým. Položit svíčku nebo květiny mohou lidé i u Památníku obětem totality, který je umístěný na budově radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…