Zlín: Pomník padlým projde rekonstrukcí

13.04.2017 9:17

Stavebníci a restaurátoři zahájili plánovanou opravu poškozeného Pomníku padlým ve 2. světové válce. Špatný stav pomníku v parku Komenského zapříčinili v průběhu let jak vandalové, tak osoby, které vstupovaly na zákryt ostatkové části válečného hrobu. Podle vedoucího Odboru realizace investičních akcí Leopolda Bednaříka si míra jeho poškození vyžádá komplexní opravu stavebně-technického charakteru včetně restaurátorských prací.

Zlín: Pomník padlým projde rekonstrukcí
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Zlín.

„Pracovníci prvně odstraní svrchní vrstvy horní plochy pomníku, opraví případné defekty železobetonového stropu a obnoví hydroizolaci. Poté položí novou dlažbu materiálově a rozměrově shodnou se stávající. Bude třeba zhotovit i novou vázu na věčný oheň, jejíž podoba zůstane zachována podle původního designu. O obnovu sochy partyzána a kamenných pamětních bloků se pak postarají restaurátoři, soše navíc doplní chybějící sumku,“ vysvětlil.

Rekonstrukce Pomníku padlým potrvá do konce července bez zásadních omezení pro návštěvníky parku a kolemjdoucí.

Statutární město Zlín provede opravu za pomocí dotace z Ministerstva obrany ČR.

Ve válečném hrobě Pomník padlým ve 2. světové válce jsou pohřbeny oběti osvobozovacích bojů v blízkém okolí města Zlína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…