Zlín: Registrační značku si řidiči vybírají sami

30.08.2011 9:07

Majitel vozidla si může sám na oddělení evidence motorových vozidel zlínského magistrátu vybrat registrační značku.

Zlín: Registrační značku si řidiči vybírají sami
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

Umožňují mu to závazná interní pravidla, jenž platí od dubna letošního roku a která upřesňují předchozí systém.

"Dodržování závazného postupu je administrativně zjistitelné a je kontrolováno vedoucími zaměstnanci. Jiný slovy chceme zabránit případným spekulacím, že by na zlínském magistrátu mohlo docházet k předávání registračních značek se zajímavými číselnými kombinacemi za úplatu," sdělila Helena Eidová, tajemnice magistrátu.

Příslušným úředníkům jsou přidělovány krabice s registračními značkami v neporušeném, originálním balení, s uvedením rozsahu číselné řady. Přiděleny mohou být současně jen dvě krabice. V každé je 35 párů registračních značek, novou krabici smí úředníci otevřít až tehdy, kdy je předchozí prázdná. "Při přidělování je úředník povinen předložit každému žadateli o přidělení registrační značky k nahlédnutí příslušný protokol o výdeji a nechá jej vybrat si volnou značku ze seznamu. Větší výhodu výběru tak má občan, pokud obsluhující úředník zrovna vyfasoval novou krabici s registračními značkami, naopak "smůlu" má ten občan, který přijde ve chvíli, kdy v krabici zbyl poslední pár tabulek," sdělil Antonín Šrajer, vedoucí Odboru občansko - správních agend, pod který oddělení evidence motorových vozidel spadá.

Registrační značky s písmenem Z přiděluje ve Zlínském kraji celkem 13 obcí s rozšířenou působností, jde o výkon státní správy v přenesené působnosti. Každá z nich má svůj vlastní způsob přidělování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zlin.eu

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…