Zlín: Stále stejný podvod - mezinárodní sbírka pro neslyšící

02.10.2017 14:30

Po nějaké době znovu dorazili do Zlína občané jedné ze zemí východního Balkánu, kteří sice neumějí ani slovo česky, ale přesto se dopouštějí podvodného jednání. Neznalost zdejšího jazyka totiž kompenzují tím, že se vydávají za hluchoněmé a kolemjdoucím předkládají papír, který vyvolává zdání finanční sbírky pro neslyšící a tělesně postižené.

Zlín: Stále stejný podvod - mezinárodní sbírka pro neslyšící
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Takový „formulář“ obsahuje úderný nadpis: „CERTIFIKÁT REGIONÁLNÍ PRO NESLYŠÍCÍ A TĚLESNĚ POSTIŽENÉ LIDI A PRO CHUDÉ DĚTI CHCEME OTEVŘÍT MEZINÁRODNÍ CENTRUM DĚKUJEME“, kolonky k vyplnění pro případné dárce a je také vyzdoben všemožnými piktogramy a symboly včetně vlajky ČR.

Že se o žádnou sbírku nejedná, ale jde stále o stejný druh podvodu, který zneužívá soucitu spoluobčanů, potvrdilo nejlépe chování obou výběrčích. Čtyřiadvacetiletá žena poté, co spatřila hlídku Městské policie Zlín, formulář s údajnou sbírkou co nejrychleji odhodila a její o sedm let mladší kumpán jej raději rovnou roztrhal.

Strážníci ve spolupráci s hlídkou cizinecké policie ověřili totožnost obou výtečníků a jejich protiprávní jednání kvalifikovali jako přestupek proti majetku. Z místa tak nakonec oba odešli lehčí o zaplacenou pokutu.

Městská policie Zlín vyzývá širokou veřejnost, aby dobře zvažovala, komu své finanční prostředky věnuje. Zatímco při oficiální veřejné sbírce jsou vybrané peníze skutečně použity na bohulibé účely, v případě zmíněných podvodníků putují výhradně do jejich kapes.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…