Zlín: Stolní kalendář pro příští rok bude malovaný. Město hledá autory

19.05.2016 20:14

Malovaný Zlín je název připravovaného stolního kalendáře pro rok 2017, který letos vydá statutární město Zlín. Pro jeho realizaci hledá malíře, kteří na svých obrazech město zachytili a rádi by se na podobě kalendáře svým dílem podíleli.

Zlín: Stolní kalendář pro příští rok bude malovaný. Město hledá autory
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„Oblíbený městský kalendář vydáváme již deset let a doposud jsme pro jeho designové ztvárnění využívali pouze fotografie. Tentokrát bychom rádi dali šanci malířům, kteří zachycují krásy Zlína štětcem nebo jinou malířskou technikou. Věříme, že to může být zajímavá příležitost jak ukázat svou tvorbu, a to zejména pro mladé umělce,“ uvedla Irena Orságová z tiskového oddělení Magistrátu města Zlína.

Originalitu stolních kalendářů, které město vydává svépomocí, podtrhuje tematické zaměření vztahující se ke Zlínu a líbivá grafická úprava. K těm nejzajímavějším patřil například kalendář roku 2012 s názvem Pozdrav ze Zlína, složený z reprodukcí historických pohlednic, nebo kalendář roku 2008 Chvála Zlínu, věnovaný nalezeným vykopávkám na území města. Několik let plnily městské kalendáře amatérské fotografie z tematických fotosoutěží, které vyhlašovalo oddělení cestovního ruchu Magistrátu města Zlína.

Čtrnáctidenní stolní kalendář je jedním z reprezentačních materiálů, které slouží k propagaci města například na veletrzích cestovního ruchu, nebo je využíván jako reklamní dárek. Pro zlínské občany bývá k zakoupení koncem roku v Městském informačním a turistickém středisku na radnici.

Zájemci z řad malířů, kteří by chtěli poskytnout své dílo k otištění v kalendáři, mohou své nabídky zasílat do 30. června na e-mail (ZDE) nebo se ozvat telefonem na číslo 577 630 250.

Vybrané obrázky budou ke konci roku vystaveny v Galerii II. patro v budově zlínské radnice.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…