Zlín: Strážníci provedli kvůli stoupající vodě dvě desítky kontrol

23.02.2017 6:36

Strážníci Městské policie po celou noc na včerejšek kontrolovali hladiny vodních toků na území Zlína. Zaměřili se zejména na řeku Dřevnici v úseku Příluky. Celkem provedli dvě desítky kontrol.

Zlín: Strážníci provedli kvůli stoupající vodě dvě desítky kontrol
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

„K žádné výjimečné situaci nakonec nedošlo, voda nikde neopustila koryta. Přesto jsme měli neustále v pohotovosti potřebnou techniku i zásahové jednotky,“ sdělil ředitel Milan Kladníček, ředitel Městské policie Zlín.

Situaci průběžně vyhodnocovali i členové povodňové komise města. „Nyní už voda klesá a led postupně odplouvá Situace se vrací k normálu,“ ujistil náměstek primátora Ondřej Běták, do jehož kompetencí patří Městská policie.

Z bezpečnostních důvodů byla v noci uzavřena lávka přes Dřevnici v Prštném. Důvodem byl fakt, že má pilíře u hladiny řeky. „Existovalo jisté riziko, že by mimořádně velké kry mohly některý z pilířů narušit. Naštěstí se tak nestalo,“ konstatoval náměstek primátora Bedřich Landsfeld s tím, že přes lávku se nyní už dá normálně přecházet.

Na několika místech Povodí Moravy byla kvůli oteplení a dešti situace mnohem dramatičtější. Vodohospodáři museli například odstraňovat ledové kry, které ucpaly koryta řek. Na některých vodních tocích byly dočasně dosaženy stupně povodňové aktivity, například na Rožnovské Bečvě nebo Moravské Sázavě. Všude je již situace pod kontrolou, riziková místa se stejně jako ve Zlíně monitorují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.