Zlín: TŘETÍ PROSTOR. Město vybralo čtyři návrhy

14.09.2017 13:01

Veřejná prostranství ve Zlíně se mohou v příštím roce zkrášlovat i podle návrhů vzešlých z projektu TŘETÍ PROSTOR, který vyhlásilo město. Od architektů a výtvarných umělců jich dorazilo hned 36, čtyři z nich odborná porota vybrala k podrobnému dopracování. Předloženy k posouzení budou v listopadu.

Zlín: TŘETÍ PROSTOR. Město vybralo čtyři návrhy
Foto: zlin.eu
Popisek: Letecký pohled na centrum města Zlín

„Jedná se o první ročník této výzvy a já osobně předpokládám, že nikoli poslední,“ sdělil náměstek primátora Bedřich Landsfeld, který má projekt na starosti.

Se všemi projekty, které byly do výzvy přihlášeny, se může seznámit i veřejnost. Budou totiž od pondělí 18. září do pátku 27. října vystaveny v Galerii 2. patro, která se nachází v prostorách radnice na náměstí Míru.

Cílem projektu TŘETÍ PROSTOR je nalézt vhodná místa na veřejně dostupných prostranstvích města Zlína a navrhnout umělecké intervence, které zdůrazní potenciál zvolených lokalit. V ulicích či parcích se tak mohou objevit třeba umělecké plastiky nebo umělecky zpracovaný městský mobiliář. „Cílem je realizace prvního vybraného díla již v příštím roce,“ upřesnil Bedřich Landsfeld. Dodal, že na realizaci návrhů z projektu TŘETÍ PROSTOR město počítá s částkou cca milion korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…