Zlín: Tržiště Pod Kaštany zahájí sezónu

04.04.2024 13:37 | Tisková zpráva

S jarními paprsky ožil trh Pod Kaštany, který od začátku března lákal návštěvníky na tematicky laděné akce. Nyní se organizátoři a prodejci připravují na plný provoz tradičního trhu. Jeho – od revitalizace – druhou prodejní sezónu slavnostně zahájí tuto sobotu 6. dubna 2024.

Zlín: Tržiště Pod Kaštany zahájí sezónu
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

V tento den čeká na návštěvníky kromě rozmanité nabídky čerstvých potravin, ovoce, zeleniny a květin také gastro zóna s vybranými specialitami, kulturní program a na děti pak kreativní aktivity.

„Ačkoliv prodej na tržišti již běží, chtěli jsme slavnostněji zahájit se Zlíňany tuto prodejní sezonu. Doufám, že nám počasí bude přát a užijeme si program na tržišti, na který všechny srdečně zvu. Určitě se potkáme,“ vzkázal obyvatelům Zlína zlínský primátor Jiří Korec, který se v 10 hodin osobně ujme oficiálního zahájení prodejní sezóny tržiště Pod Kaštany.

Akce slibuje v čase od 9 do 16 hodin bohaté kulturní i gurmánské zážitky. O živý hudební doprovod se postará busker a známý zpěvák a kytarista Jan Majkus, dále Poopeeks, Tres muchachos a žáci Hudební školy Yamaha. Lidé se mohou těšit na rozmanitou gastro zónu, zejména pak na speciality z africké kuchyně, které připraví Mama Lubuaku nebo čerstvě upečenou pizzu podle italské receptury. Nebude chybět ani rozmanitá nabídka čerstvého pečiva,  dobrá káva a šumivé víno ze Světa Bublin. Ani milovníci piva nepřijdou zkrátka. O dostatek pěnivého moku se na trhu postará náš malenovický pivovar Švec. Organizátoři mysleli i na děti a do programu zařadili tvoření, malování na obličej a další aktivity. Moderátorské mikrofonu se ujme Rostislav Škaroupka, který provede dění slovem a zvídavé návštěvníky zasvětí i do historie tržiště.

Ukončení akce je naplánováno na 16. hodinu, o faktickém konci však rozhodne zájem návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…