Zlín: Vítězství v soutěži Zlínský vorvaň obhajují 'domácí'

21.11.2017 19:45

Již po osmnácté se utkají žáci základních škol v netradičních sportovních disciplínách ve Zlínském Vorvani. Toto mezinárodní soutěžní klání se uskuteční ve středu 22. listopadu od půl deváté ráno ve zlínské sportovní hale Euronics. Letošního ročníku se zúčastní celkem dvacet šest škol ze Zlínského kraje a Slovenska.

Zlín: Vítězství v soutěži Zlínský vorvaň obhajují 'domácí'
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Za hostitelské město Zlín přijde pozdravit soutěžící a diváky náměstkyně primátora Kateřina Francová.

„Velmi nás těší, že školy mají o soutěž stále zájem. To potvrzuje i skutečnost, že vedle již tradičních slovenských účastníků z Trenčianského kraje, přivítáme letos i nováčka soutěže z kraje Nitrianského. ZŠ Radošina je současně i nejvzdálenější školou a její žáci při své cestě do Zlína urazí na sto dvacet kilometrů“, uvedl ředitel soutěže Přemek Elšík, přičemž dodal, že si školy musí hradit všechny náklady spojené s účastí samy, ale samozřejmě neplatí startovní ani jiný poplatek.

Vysokou úroveň akce podporuje také systém měření a hodnocení soutěžních disciplín. „Výsledky budou i letos zpracovávat členové profesionální skupiny časoměřičů a na technickou správnost provedení jednotlivých disciplín bude dohlížet tým rozhodčích, tradičně složený ze studentů Gymnázia Zlín – Lesní čtvrť. Rozhodujícím kritériem není pouze co nejrychlejší čas, ale i kvalita provedení dané disciplíny“, vysvětlil Elšík.

V soutěži Zlínský Vorvaň nejde jen o soutěživost, ale i o kolektivního ducha, soudržnost a kamarádství. Navíc je tým podpořen obecenstvem, které je do celého dění vtaženo. Oceněny tak nejsou jen soutěžní družstva, ale i fanoušci, kteří si mohou vybojovat Cenu za nejlépe fandící obecenstvo nebo Cenu za nejlepší image. Na své si přijdou ale i jednotlivci, pro které je připravena bohatá tombola. „Tento rok přijede opět na 1000 žáků základních škol,“ upřesňuje Přemek Elšík.

Vítězství z posledních dvou ročníků obhajuje ZŠ Okružní

Stejně jako předchozí ročníky, i letos, bude jedna disciplína připravena se zástupci handicapované sportovní mládeže z městského střediska volného času Klubíčko Zlín a další s Městkou policií Zlín.

Dvojnásobné vítězství z posledních dvou ročníků obhajuje domácí škola, a to ZŠ Zlín, Okružní. „Je velmi příjemné získat dvě vítězství po sobě. Ale s blížícím se termínem nového ročníku začíná převládat zodpovědnost k přípravě. Víme, že to bude nesmírně těžké, ale nic nechceme nechat náhodě. Pro obhajobu vítězství chceme učinit maximum“, komentuje přípravu na soutěž Zuzana Holešínská, vedoucí učitelka soutěžního družstva.

Její slova jen podporuje skutečnost, že tým bude opět doprovázet početné obecenstvo s téměř 100 žáky této školy. „Věříme, že i naše obecenstvo může letos aspirovat na některou z udílených cen, jako například za nejlépe fandící publikum“, dodává Zuzana Holešínská.

Soutěžní družstvo sestaví sama základní škola ze šesti svých žáků, a to po jednom žáku ze třetího až osmého ročníku. Soupeří se ve čtyřech netradičních sportovních disciplínách a za každou disciplínu se přidělují body. Celkový počet bodů může ale ovlivnit i odborná porota. Ta sleduje chování soutěžního družstva i dětského publika. Dle svého zvážení pak uděluje družstvům kladné či záporné body. Porota hodnotí nejen bystrost a šikovnost soutěžících, ale například také smysl pro fair play.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.