Znojmo: Den otevřených lesů podruhé

08.05.2023 7:29 | Tisková zpráva

Městské lesy Znojmo se podruhé připojí k celorepublikové akci Den otevřených lesů. Program přiblíží každodenní práci lesníků a jejich snahu udržovat, zvelebovat a chránit lesy. Sraz je v sobotu 13. května od 9.00 hodin na hájence v Zálesí (č.p. 18). Komentovaná procházka začne cca v 10.00 hodin.

Znojmo: Den otevřených lesů podruhé
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Budete mít možnost nahlédnout pod pokličku lesnického hospodaření, poznáte, jak lesníci o les pečují a že se v něm pouze stromy nesází a nekácí. Čeká na vás komentovaná prohlídka, ukázky lesnických prací a lesní pedagogiky. Sami si vyzkoušíte některé lesnické činnosti, uvidíte pracovní techniku, která v lese lesníkům pomáhá, práci stromolezce, chybět nebude lovecký pes. Trasa je dlouhá přibližně 2 km. 

Po ukončení procházky kolem 12:00 hodiny bude možnost si společně opéct špekáček zdarma. Akce je vhodná pro rodiny s dětmi, doprava na místo je vlastní. Předpokládané ukončení je ve 13:00 hod.

Více informací ZDE nebo na emailu trojanova@lesyznojmo.cz. Na akci není nutné se registrovat. Vstup je zdarma.

Den otevřených lesů je celorepubliková akce a lesníci v ní představují svoji činnost v lesích napříč celou Českou republikou. Pořádá ji Sdružení vlastníků obecních, soukromých a církevních lesů v ČR (SVOL). SVOL se dlouhodobě zasazuje o vlastnická práva nestátních majitelů lesa (soukromých, obecních i církevních), udržitelné hospodaření v lesích a jejich zachování pro příští generace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

7:37 Ústí nad Labem: Je za námi třetí ročník Family festivalu

Třetí ročník zábavné akce pro celou rodinu, kterou uspořádalo statutární město Ústí nad Labem, přilá…