Znojmo: Elektronické aukce - ano nebo ne?

19.07.2012 14:56

Výsledky elektronických aukcí jsou zveřejňovány na internetových stránkách v sekci otevřená radnice. Kromě přímých úspor elektronické aukce zprůhlední a zjednoduší proces zadávání veřejných zakázek a sníží byrokracii.

Znojmo: Elektronické aukce - ano nebo ne?
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Město Znojmo říká jednoznačně ano. Projekt „Otevřená radnice“ k tomu doslova zavazuje. Vychází se z toho, že nechceme a ani nemáme co skrývat a tajit. Před  občany  města Znojma, před opozičními zastupiteli. Informace, pokud se o tyto věci někdo zajímá, budou přístupné komukoliv.

Vlastní začátek po přípravě podmínek byl odstartován 2. března 2012. V rámci projektu Správy nemovitosti města Znojma se uskutečnila první aukce. Nákup  vozidel pro příspěvkovou organizaci SNMZ v předpokládané hodnotě l,3 mil. Kč.

Poptávána byla tři vozidla typu pic-up a jeden valník. Výsledná cena 1 020 000 Kč za všechna vozidla včetně DPH představovala úsporu 280 000 Kč, tj. 21 % z původně uvažované ceny nákupu. Tato příspěvková organizace má provedených již 17 elektronických aukcí. Jedna elektronická aukce se týkala základní školy, a to nákupu interaktivní tabule, datových projektorů, počítače a dalších zařízení. U každé z nich bylo dosaženo úspory proti předpokládaným cenám.

Po těchto pozitivních zkušenostech se připravuje zavedení elektronických  aukcí na celý úřad a všechny příspěvkové organizace města Znojma.

Výsledky elektronických aukcí jsou zveřejňovány na internetových stránkách v sekci otevřená radnice. Kromě přímých úspor elektronické aukce zprůhlední a zjednoduší proces zadávání  veřejných zakázek a sníží byrokracii.

Zastupitelé za KSČM tento trend na radnici jednoznačně podporují. Chceme  tak přispět  k výraznému zlepšení pohledu na dění na MÚ. To je po událostech z minulého volebního období a provedeném auditu jednoznačně pozitivní krok správným směrem.

Ing. Ludvík Hekrle, zastupitel města Znojma (KSČM)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…