Znojmo Extreme 790: Věž nejrychleji zdolali Orli, Neinstitucionizovatelní a Hany Bany

20.06.2017 17:45

Sobotní závod ve výběhu na radniční věž – Znojmo Extreme 790 – přinesl spoustu skvělých sportovních výkonů, zábavy i dobrých skutků. Ženské kategorii kralovaly sportovkyně z Hany Bany, mužskou kategorii ovládli Orli Znojmo a v mix týmech zvítězili Neinstitucionizovatelní. „Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na organizaci závodu podíleli. Ono se to nezdá, ale jde o organizačně i technicky relativně náročnou akci. Poděkování patří nejen našim zaměstnancům, ale i dobrovolníkům z řad Rabbits Znojmo, kteří tu s námi byli od rána,“ říká místostarosta Jan Grois.

Znojmo Extreme 790: Věž nejrychleji zdolali Orli, Neinstitucionizovatelní a Hany Bany
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

Akci město společně s Rabbits Znojmo pořádalo poprvé v loňském roce, kdy Znojmo slavilo 790 let od povýšení na královské město. „Chtěli jsme vymyslet akci, která by byla svým charakterem úplně jiná, než jiné události, které pořádáme. A tak jsme přišli s konceptem netradičního sportovního klání s doprovodným programem pro celou rodinu. Jsem proto rád, že se v sobotu všichni dobře bavili,“ dodává Grois.

Skvělou atmosféru závodu si pochvaluje i Jakub Šigut z organizátorského týmu Rabbits Znojmo. „Chtěl bych poděkovat všem za úžasnou atmosféru, která na závodě panovala. Byl jsem také moc rád, že jsme mohli na závodní trati vidět opět vidět různorodé týmy, od profi týmů až po nadšené amatérské sportovce. Třešničkou na dortu pak bylo to, že se závodu účastnili i reprezentanti v rychlostní kanoistice. Klaním se přede všemi, kteří se závodu zúčastnili a dali do něj všechno. Zdolat šest století starou věž s různými typy schodiště, to opravdu není jednoduché,“ vyzdvihuje výkony závodníků Šigut.

Celkově soutěžilo 31 týmů ve třech kategoriích: ženské, mužské a smíšené. Závod přenášela online velkoplošná obrazovka přímo u radniční věže, a tak diváci mohli sledovat téměř každý krok právě závodícího sportovce. Za odměnu pak každý startující obdržel účastnickou medaili. Odpolední a večerní program probíhal na Horním náměstí, kde se představily především místní hudební a taneční soubory. „Za program na Horním náměstí bych chtěl poděkovat našim místním souborům, díky nim bylo i večer náměstí plné,“ dodává Jan Grois.

Znojmo Extreme 790 je ve své podstatě charitativní akce. Letos startovné závodu putovalo Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Jednatřicet týmů dohromady přispělo částkou 14 500 korun, Erste Leasing, jeden ze sponzorů závodů, přispěl dalšími 4 500 korunami, a tak pořadatelé mohli do rukou Ivety Hlobilové, koordinátorky kampaně Znojemsko na dřeň, předat symbolický šek na 20 000 korun. Díky závodu se také podařilo rozšířit registr dárců kostní dřeně, neboť přímo na akci bylo možné se do registru zapsat.

A jak závod dopadl? Absolutně nejrychleji mezi muži radniční věž vyběhl Pavel Kuchtík (46,82 s), mezi ženami kralovala Kristýna Samková (57,94 s). Pořadí týmů v jednotlivých kategoriích bylo následující:


ŽENY                                               Celkový čas
1.       Hany Bany                                            05:51.63
2.       Hany Bany 2                           06:23.27
3.       Penzion U Mikuláše                            06:25.63

MUŽI
1.       Orli Znojmo                                          04:13.68
2.       Kajakáři Dukla                        04:20.41
3.       Znojmo Knights                      04:40.31

MIX
1.       Neinstitucionizovatelní        04:47.12
2.       GroisTeam                              04:50.37
3.       Pátý kola u vozu                    04:54.03

Podrobné výsledky závodu naleznete na www.extreme790.cz v sekci Výsledky. Fotogalerii naleznete na facebooku Znojma a na www.extreme790.cz.

O ZÁVODU
Závod Znojmo Extreme 790 byl v roce 2016 součástí oslav 790. výročí od povýšení Znojma na královské město. Úkolem běžců bylo zdolat v týmu dohromady 790 schodů šest století staré radniční věže. Překážkou závodníkům bylo prašné prostředí, různé typy schodů i snížená viditelnost. Důležitá tak byla nejen rychlost závodníků, ale také jejich šikovnost a obratnost. Letošní druhý ročník závodu se konal v sobotu 17. června. Startovné putovalo Nadaci pro transplantace kostní dřeně. Závod pořádá město Znojmo ve spolupráci s Rabbits Znojmo. Více na www.extreme790.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…