Znojmo: Festival dračích lodí doplní den pro veřejnost a rodiny s dětmi

12.09.2017 14:47 | Zprávy

Atraktivní Festival dračích lodí, který se ve Znojmě koná v sobotu 30. září již podesáté, bude letos doplněn nejen o závody pro školy, ale i o speciální den pro veřejnost a rodiny s dětmi. Na státní svátek ve čtvrtek 28. září organizátoři plánují pod záštitou starosty města Vlastimila Gabrhela tzv. Velké vodní dobrodružství na Dyji. Na své si přijdou malí i velcí a milovníci všech možných vodních aktivit, nejen dračích lodí.

Znojmo: Festival dračích lodí doplní den pro veřejnost a rodiny s dětmi
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Jelikož letos vychází státní svátek na čtvrtek 28. září, rozhodli, jsme se přidat den pro veřejnost se zaměřením na rodiny s dětmi. Chceme umožnit vyzkoušet si dračí lodě i těm, pro které je složité sestavit relativně početný tým lidí pro oficiální závod. V tento den tedy může přijít každý, na místě seskupíme zájemce do lodí a mohou vyrazit. Atrakcí na vodě plánujeme podstatně více, proto jsme tomuto dni začali říkat Velké vodní dobrodružství na Dyji,“ vysvětluje za organizátory akce Petr Štěrba. Akce se koná v Přírodním areálu vodních sportů na řece Dyji u Louckého kláštera (na levém břehu Dyje pod Sedlešovickým mostem). Některé aktivity budou zdarma či za symbolický poplatek, jiné zejména ty na břehu za obvyklou cenu.

Od 10:00 do 18:00 bude možné nasednout do velkých i malých dračích lodí, minikajaků, rychlostních závodních lodí, cestovních turistických kánoí, kajaků nebo pramic. K dispozici budou i paddleboardy, aquazorbing nebo šlapadla.

Program pro veřejnost bude připraven i na břehu. Od 10:00 do 19:00 hodin se můžete těšit na horolezeckou stěnu, skákací atrakce, malování na obličej nebo půjčovnu koloběžek. Jezdit bude i vláček, který běžně brázdí kolem Vranovské přehrady. Celý den pak ukončí představení Na stojáka od 20:00 hodin.

Velké vodní dobrodružství na Dyji proběhne pod záštitou starosty města Znojma Vlastimila Gabrhela. „Uspořádat takový den pro veřejnost, zejména pro rodiny s dětmi, je výborný nápad. Sám se už moc těším, až s dcerami vyrazím, určitě si některou z aktivit vyzkoušíme,“ dodává starosta Gabrhel.

Festival dračích lodí se všemi akcemi a závody probíhá od 26. do 30. září. Organizátorem je Asociace vodních sportů Znojmo. Více informací ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…