Znojmo: Hledá se nový kronikář nebo kronikářka

01.08.2014 18:45

Znojmo hledá nového kronikáře nebo kronikářku. Ten, kdo bude napříště zpracovávat text kroniky města Znojma, bude mít povinnost řídit se nově schválenými pravidly, jež konkretizovala rada města.

Znojmo: Hledá se nový kronikář nebo kronikářka
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Cílem pravidel pro vedení kroniky města Znojma je stanovit pevný rámec pro kronikáře. Bude muset respektovat průběžný dohled nad tím, jak se zpracováním údajů pokračuje,“ potvrdil starosta Vlastimil Gabrhel.

Ten, komu bude vedení kroniky svěřeno, bude muset průběžně a pravidelně seznamovat s výsledky své práce Komisi pro kulturu, cestovní ruch a památkovou péči. Bude rovněž vázán termínem, který pevně stanoví předání konečné verze kroniky za předcházející rok.

„K tomuto modelu přistupujeme po zkušenostech, které jsme nasbírali v posledních letech,“ říká starosta. Stávající kronikářka byla odvolána z funkce ke konci srpna. Na obsazení této pozice se bude vypisovat výběrové řízení. Kronikář ovšem není pracovníkem městského úřadu. Zpracovává návrh zápisu do kroniky a návrh seznamu příloh. O obsahu kroniky, respektive definitivní verzi zápisu, rozhoduje podle zákona rada města. 

reklama

autor: znojmocity.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

16:31 Pardubice: Hokejové finále se promítne i na pardubické radnici

Hokejové šílenství, které zaplavilo město, se dotklo i pardubického magistrátu. Ten ve spolupráci s …