Znojmo: Mázhauzy a řemeslníci z vinobraní si vysloužili odměnu

10.10.2017 14:40

Znojemského historického vinobraní, které se konalo v polovině září, i letos odměňuje. Město Znojmo ocenilo tři mázhauzy, které nejlépe splnily požadovaná kritéria soutěže o tradiční historický mázhauz. Odměny dostali i řemeslníci za předvádění řemesel na historických tržištích.

Znojmo: Mázhauzy a řemeslníci z vinobraní si vysloužili odměnu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Soutěž O nejlepší mázhauz už patří k vinobraní. Samotné mázhauzy jsou u návštěvníků oblíbené a celkově podtrhují historický ráz této slavnosti, a proto chceme jejich provozovatele motivovat a odměnit je za to, že přispívají k jedinečné atmosféře vinobraní. V letošním roce jsme změnili systém odměňování a vybrali ty nejlepší tři, mezi které se rozdělilo 45 000 korun,“ říká starosta města Znojma Vlastimil Gabrhel. V minulém roce totiž platilo pravidlo, že za každé splněné kritérium dostane mázhauz, který se do soutěže přihlásí, odměnu 1 000 korun, maximální odměna byla 4 000 korun.

V rámci soutěže O nejlepší mázhauz bylo letos hodnoceno šest kritérií, a to zajištění technického vybavení, zajištění mobiliářového vybavení – stolů, židlí apod. – včetně dobových rekvizit, stylové označení a dobové prvky, dobové oblečení, nabídka vín a pokrmů a jejich kvalita, a konečně celková atmosféra působící na návštěvníka.

Jako nejpovedenější mázhauz hodnotící komise vybrala mázhauz Chatka (Masarykovo náměstí), který získal odměnu 20 000 korun. Druhým nejlepším se stal mázhauz Morava (Horní náměstí), ten dostal odměnu 15 000 korun. Bronzovou příčku a odměnu 10 000 korun si vysloužil mázhauz Stará pekárna (Velká Mikulášská).

Odměňovalo se rovněž za ukázku řemesel jednotlivých prodejců v rámci historických tržišť na vinobraní (Václavské, Mikulášské náměstí a ulice Přemyslovců), ty kontrolovali pracovníci odboru majetkového během všech tří dnů vinobraní. Celkem bylo přihlášeno 34 řemeslníků, z toho 30 podmínku předvádění splnilo. A těchto 30 řemeslníků získalo za předvádění řemesla odměnu 1000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…