Znojmo: Město prořeže keře. Kvůli bezpečnosti

21.08.2023 13:33 | Tisková zpráva

V těchto dnech probíhá prořezávání keřů v okolí přechodů a dalších rizikových míst. Cílem je zlepšení viditelnosti v okolí silnic, zejména na přechodech a rizikových úsecích, a zvýšení bezpečnosti při pohybu chodců.

Znojmo: Město prořeže keře. Kvůli bezpečnosti
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Brzy začne školní rok, zvýší se intenzita dopravy i pohybu lidí po městě, proto chceme v maximální možné míře vše připravit tak, aby byl pohyb chodců nejen přes přechody bezpečný. Prostřednictvím Městské zeleně Znojmo proto ošetříme keře, aby nezasahovaly do silnic a chodníků a nesnižovaly viditelnost. Současně dojde k ořezání větví, které například zasahují do dopravních značek,“ sdělila místostarostka Znojma Bohumila Beranová.

Opatření se týká především keřů v okolí parků na Vídeňské ulici a ulici Čermákově, dále na Sokolské ulici, ale také na Pražské v úseku od Billy po OMV a v menším rozsahu i v dalších lokalitách. „Prosíme chodce i řidiče, aby v nadcházejícím týdnu dbali zvýšené opatrnosti,“ dodala místostarostka Beranová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…