Znojmo: Načeratičtí hasiči dostanou nové vozidlo. Ti mramotičtí zase opravenou zbrojnici

23.06.2017 18:30

Jednotky dobrovolných hasičů v Načeraticích a Mramoticích mohou jásat. Obě letos město opět významně podpoří. „U všech zásahů bývají hasiči jako první. Proto je pro nás důležité, aby nejen profesionální, ale i dobrovolní hasiči měli kvalitní vybavení. Jejich práce si nesmírně vážíme,“ říká starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Znojmo: Načeratičtí hasiči dostanou nové vozidlo. Ti mramotičtí zase opravenou zbrojnici
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Jedním z projednávaných bodů na pondělním zasedání zastupitelstva byla podpora jednotky dobrovolných hasičů Načeratice. Zastupitelé schválili dofinancování nákupu nového hasičského automobilu v případě získání dotace od Ministerstva vnitra.

„Dotace ministerstva může být max. 450 000 korun, náklady na nákup nového hasičského automobilu se odhadují na 1 210 000 korun. Do rozpočtu na příští rok jsme se tak zavázali zařadit 760 000 korun právě na nákup vozidla, za což jsem velice rád. Jednotka dobrovolných hasičů v Načeraticích si nový vůz určitě zaslouží. Vždyť se jedná o bezpečnost nás všech,“ dodává starosta Gabrhel.

Znojmo má ve svých řadách ještě jednu jednotku dobrovolných hasičů, a to v Mramoticích. Ti se z nového moderního hasičského auta těšili minulý rok. Koupit se mohlo díky dotaci Jihomoravského kraje a financím z městského rozpočtu.

Ještě letos se navíc počítá s rekonstrukcí hasičské zbrojnice včetně modernizace sociálního zařízení, dispozičních úprav apod. se také počítá s rekonstrukcí požární zbrojnice v Mramoticích. Předpokládané náklady na opravu jsou 1 935 000 korun, přičemž 1 000 000 korun město získalo jako dotaci z Jihomoravského kraje v rámci programu Podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí JMK na období 2017 – 2020. Předpoklad zahájení prací je v srpnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…