Znojmo: Návštěva hejtmana a ministra přinesla do městské pokladny čtvrt milionu korun

06.08.2014 12:46

Včerejší návštěva ministra dopravy Antonína Prachaře a hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška přinesla do znojemské městské kasy čtvrt milionů korun. Kraj se totiž hodlá podílet na výstavbě nové železniční stanice Znojmo – nemocnice. Podílet by se kraj měl posléze i na provozu a údržbě zastávky.

Znojmo: Návštěva hejtmana a ministra přinesla do městské pokladny čtvrt milionu korun
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Do krajské nemocnice by se tak už příští rok mohli dostávat pacienti i personál snadněji. Nová železniční zastávka má totiž vyrůst jen asi půl kilometru od budovy nemocnice. „Iniciativu pana hejtmana velice vítám. Dohodli jsme se také na společném postupu vůči Správě železniční dopravní cesty, která je investorem stavby železniční zastávky, aby se se stavbou zastávky začalo co nejdříve. Podporu nám v tomto vyjádřil i pan ministr,“ říká starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

Předpoklad realizace stavby je v roce 2015. Město schválilo příspěvek na stavbu nové zastávky ve výši půl milionu korun. Právě polovinu z této částky by dle slov hejtmana měl uhradit kraj. Zbylých dva a půl milionu uhradí investor, tedy Správa železniční dopravní cesty. Ve Znojmě se nachází pouze jedna železniční zastávka, a to v centru města. To je od nemocnice vzdálené zhruba čtyři kilometry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…