Znojmo: Od září nastoupí do mateřských škol 373 dětí

25.05.2016 8:32

Od září nastoupí do znojemských mateřských škol 373 dětí. Tradičně nejvyšší počet dětí zaznamenali na MŠ Holandská, kam se dostavilo 90 dětí. Zájem projevili rodiče i o mateřské školy v městských částech Konice a Mramotice, kam k zápisu přišlo celkem 22 dětí. „Opět mohly být přijaty všechny tříleté děti, které přišly k zápisu,“ uvedl místostarosta Jan Grois. Zápis do školek se konal 12. května.

Znojmo: Od září nastoupí do mateřských škol 373 dětí
Foto: Znojmo
Popisek: Znojmo

„V letošním roce jsme přistoupili k novému modelu zápisu do mateřských škol, který tentokrát probíhal ve čtvrtek v průběhu celého dne. Ředitelky mateřských škol hodnotily po zápisech změnu termínu konání pozitivně s tím, že rodiče mohli v průběhu dne ještě doplnit chybějící podklady, například vyjádření lékaře,“ dodává Denisa Krátká, vedoucí odboru školství, kultury a památkové péče.

K letošním  zápisům přišlo celkem 410 dětí, z toho 27 z jiných obcí. Největší zájem rodičů byl tradičně o mateřskou školu na Holandské (90), na Pražské (68) a na Dělnické (66). Z celkového počtu zapsaných dětí bylo 47 dětí mladších 3 let. V září by do mateřských škol mělo nastoupit 373 dětí. Kapacita mateřských škol není v tuto chvíli zcela naplněna, rodiče mohou své děti ještě zapsat na mateřské školy Pražská, Dělnická, Slovenská (odloučené pracoviště ZŠ a MŠ Pražská).

Na opravy a investice do znojemských mateřských a základních škol počítá letos vedení města s částkou dvacet čtyři milionů korun. Na mateřských školách budou probíhat rekonstrukce chodníků v areálech a budou se budovat nová víceúčelová sportovní hřiště. Budova mateřské školy na ulici Rudoleckého dostane novou fasádu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…