Znojmo: Poradna pro oběti opět pomáhá

21.06.2018 18:23

Po krátké přestávce byla ve Znojmě opět otevřena bezplatná a anonymní poradna pro každého, kdo se cítí být obětí trestného činu, nehledě na věk či způsobenou újmu, a potřebuje získat informace, jak svou situaci řešit. Poradny pro oběti po celé republice fungují v rámci projektu Proč zrovna já? II, který je hrazen z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu.

Znojmo: Poradna pro oběti opět pomáhá
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Ve znojemské poradně působí poradkyně Marie Štorková, která přiblížila, kdo se například může na poradnu obrátit: „Reálným příběhem, se kterým jsme se setkali, byl i ten mladé maminky, která hledala pomoc, když utíkala před svým partnerem, který ji celou noc fyzicky napadal, vyhrožoval a násilnicky se k ní choval. Utekla se svým dítětem a prosila o pomoc. Potřebovala ubytování, ale takové, kde by se mohla před partnerem schovat. Ve spolupráci s ostatními institucemi se poradně podařilo zajistit pro klientku chráněné bydlení a převézt ji sem i s dítětem. Mimo to získala i další informace, jak může svoji situaci s podporou naší poradny do budoucna řešit,“ popsala svoji práci poradkyně Štorková. „Snažíme se maximálně vyjít vstříc a pomoci, uplatňujeme diskrétní a individuální přístup, naše služby poskytujeme zcela zadarmo,“ dodala poradkyně.

Poradna poskytuje zejména právní informace a psychosociální podporu. Klientům pomáhá najít odpovědi na otázky, s kterými si neví rady jako například, kde a jak získat informace o vyšetřování, jak uplatnit nárok na náhradu škody, peněžitý příspěvek státu i možnosti mimosoudního řešení. K výslechu a soudu lze poskytnout také doprovod. Dále poskytuje neméně důležitou psychickou pomoc, a to přizpůsobenou konkrétní situaci, neboť jinou pomoc potřebuje oběť znásilnění, domácího násilí, jinou podporu okradený, fyzicky napadený, pronásledovaný, vydíraný.

Poradna pro oběti sídlí ve Znojmě v ulici Dolní Česká, ve druhém patře budovy č. p. 313/1. Do poradny lze přijít bez nutnosti objednání. Otevřeno je v pondělí od 9:00 do 12:00 hodin a ve středu od 13:00 do 16:00 hodin. Poradkyni lze zkontaktovat také telefonicky na telefonu 727 873 134 nebo přes email ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

16:31 Plzeň si připomněla hrdiny odboje. Pomáhali také Jozefu Gabčíkovi a Janu Kubišovi

Představitelé města Plzně, radní pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková a radní pro ob…