Znojmo: Priority města pro následující dva roky najdete v Akčním plánu

16.01.2018 11:30

Nový Akční plán rozvoje města Znojma pro období 2018 – 2019, jeden ze strategických dokumentů města, je již nyní k nahlédnutí. Jedná se o dokument navazující na Strategický plán rozvoje města, ve kterém jsou zaneseny priority města, přehled probíhajících projektů i těch nových pro roky 2018 – 2019, a to i spolu s vyhrazenou částkou v rozpočtu.

Znojmo: Priority města pro následující dva roky najdete v Akčním plánu
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Každý tak může do dokumentu nahlédnout a zjistit, v jaké fázi se nacházejí například projekty a aktivity, které byly avizovány v minulých letech. Oficiálně se do dokumentu jako priority mimo jiné zanesly plánované investice do základních a mateřských škol ve Znojmě, výměna oken domu s pečovatelskou službou U Lesíka, obměna lůžek a matrací v Domově seniorů U Lesíka i rekonstrukce komunikací. Ve výčtu projektů nechybí ani plány na další oživení areálu pivovaru, tedy vybudování Muzea gastronomie, nebo zahájení nové Naučné stezky ve Znojemském podzemí.

Mezi Akčním plánem a rozpočtem města pro rok 2018 existuje přímá vazba – každý projekt v Akčním plánu, který se má podle něj letos realizovat, je krytý rozpočtem. Součástí Akčního plánu je i tzv. zásobník projektů, který obsahuje projekty, které směřují k naplnění Strategického plánu, dosud ale nejsou kryty rozpočtem.

Akční plán rozvoje města na období 2018 – 2019 představuje konkretizovaný dokument města, který úzce navazuje na schválený Strategický plán rozvoje města Znojma na období 2016 – 2022. Akční plán obsahuje komplexní přehled všech projektů směřujících k naplnění strategických cílů. U každého projektu/aktivity je nastavena odpovědnost, termín plnění i finanční alokace.

Nový Akční plán je veřejně přístupný ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

7:37 Plzeň: Charitativní projekt DEKA pro Hospic sv. Lazara vrcholí

V sobotu 18. května na cyklostezce mezi Městem Touškovem a Kozolupy vyvrcholí projekt DEKA pro Hospi…