Znojmo: Pro volby do Senátu si voliči mohou zařídit voličské průkazy

08.09.2014 15:27

V případě, že voliči budou chtít volit do Senátu v jiném volebním okrsku, než ve kterém má trvalé bydliště, má možnost si zažádat o voličský průkaz. Žádat může buď jen pro jedno kolo voleb, nebo pro případná obě kola senátních voleb.

Znojmo: Pro volby do Senátu si voliči mohou zařídit voličské průkazy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Senátní volební obvod č. 54 Znojmo je tvořen 144 obcemi okresu Znojmo a 4 obcemi okresu Brno - venkov (Branišovice, Loděnice, Šumice, Troskotovice). Volič, který bude chtít volit mimo obec svého bydliště v jiné z těchto obcí, může požádat obecní úřad v místě svého bydliště o vydání voličského průkazu. Ten jej opravňuje k volbě do Senátu pouze v obcích senátního volebního obvodu Znojmo. Voliči s trvalým pobytem ve Znojmě mohou požádat o voličský průkaz na oddělení evidence obyvatel Městského úřadu ve Znojmě, ulici Pražská 59.

Žádost je možné podat následujícími způsoby:

- Písemně v listinné podobě zaslané na adresu Městského úřadu Znojmo, odbor správní, nám. Armády 1213/8, 669 02, Znojmo. Obálku označte textem "Voličský průkaz". Žádost v listinné podobě musí být opatřena úředně ověřeným podpisem voliče a doručena úřadu nejpozději 3. října 2014, a to jak pro první, tak pro případné druhé kolo voleb do Senátu.

- V elektronické podobě opatřené uznávaným elektronickým podpisem voliče odeslané na emailovou adresu dagmar.cnostova@muznojmo.cz či elektronicka.podatelna@muznojmo.cz nebo je možné žádost zaslat prostřednictvím datových schránek voliče. Datová schránka Města Znojma je ns4a987. Žádost musí být doručena nejpozději 3. října 2014, a to jak pro první, tak pro případné druhé kolo voleb do Senátu.

- Osobním podáním - pro první kolo voleb do 8. října 2014 do 16:00 hodin a pro případné druhé kolo voleb do 15. října 2014 do 16:00 hodin, a to na pracovišti evidence obyvatel Městského úřadu Znojmo, Pražská 59 (v budově Policie ČR, chodba vlevo, přepážky 1-3).

Vzor žádosti o voličský průkaz je k dispozici na stránkách www.znojmocity.cz<http://www.znojmocity.cz> v tiskopisech odboru správního. V žádosti se uvede, pro jaké kolo voleb do Senátu volič voličský průkaz žádá, popřípadě, že žádá o voličské průkazy pro obě kola voleb. MěÚ Znojmo vydá voličský průkaz osobně voliči, popřípadě osobě, která se prokáže plnou mocí s úředně ověřeným podpisem voliče žádajícího o vydání voličského průkazu nebo jej voliči zašle na jím uvedenou adresu, a to nejdříve 15 dnů přede dnem voleb, tedy 25. září 2014.

Každý volič si může na oddělení evidence obyvatel MěÚ Znojmo na výše uvedené adrese do 8. října 2014 do 16:00 hodin ověřit, zda je zapsán ve stálém seznamu voličů. Může požádat o doplnění údajů nebo provedení oprav. Více informací lze získat na telefonních číslech 515 216 366, 515 216 391.

Upozorňujeme voliče, že v případě 1. kola voleb do Senátu, pokud bude na voličský průkaz hlasovat mimo "svůj" volební okrsek, nebude moci hlasovat ve volbách do zastupitelstev obcí, kde institut voličských průkazů není zaveden.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

22:09 Třebíč: Revitalizace zámeckého parku začíná

Po obnově oblíbeného parku Hrádek se dostane péče i tomu zámeckému. Aktuálně jsou dokončeny přípravn…