Znojmo: Proběhlo veřejné projednání regulačního plánu lokality Malá Louka

24.04.2014 7:38

Příležitosti zúčastnit se veřejného projednání návrhu regulačního plánu lokality Malá Louka, která přiléhá k Vídeňské ulici ve Znojmě, bohužel včera využilo jen minimum občanů.

Znojmo: Proběhlo veřejné projednání regulačního plánu lokality Malá Louka
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Je škoda, že si neudělalo na diskuzi nad návrhem regulačního plánu lokality Malá Louka čas více lidí,“ konstatoval starosta města Vlastimil Gabrhel. „Jde totiž o strategický dokument, který byl zpracován, aby si město uchovalo vliv na to, co se postaví na místě, které před dvěma desítkami let opustila armáda,“ dodal.

Jde o areál, o nějž v minulosti měly zájem především obchodní společnosti. Vedení města si však nepřeje, aby se tato zajímavá část Znojma zastavěla supermarkety. Ostatně platný územní plán již vymezuje šedesát procent plochy v této lokalitě pro bydlení a třicet pro komerci. Většina pozemků přitom patří městu Znojmu, jen šest tisíc metrů čtverečních z necelých šesti hektarů plochy je v soukromém vlastnictví.

Regulační plán člení území na jednotlivé stavební pozemky s jasným zadáním účelu stavby. Stanovuje i nepřekročitelné uliční čáry a navrhuje výšku domů. Velkou část plochy tvoří veřejná prostranství se zelení i plochy pro sportovní vyžití. Počítá se s tím, že v budoucnosti by mohlo v areálu Malé Louky vyrůst asi dvě stě padesát bytových jednotek v bytových domech.

Složitým problémem bylo propojení areálu se současnými dopravními sítěmi. V této souvislosti vedení města jednalo se soukromým majitelem části pozemku, kterým je společnost Lidl. Město Znojmo vyjednalo dopravní řešení s hlavním napojením na Vídeňskou ulici, kde je naplánovaná komfortně vybavená křižovatka. Bylo to po jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic jediné možné řešení, jak lokalitu Malé Louky oživit. Zdánlivě logičtější varianta s napojením na Brněnskou ulici není možná – zamítlo ji právě ŘSD s poukazem na neexistenci obchvatu.

Občany, kteří bydlí v těsném sousedství Malé Louky, zajímalo zejména, jak se bude řešit odtok srážkové vody, včetně vydatných dešťů. Projektant je detailně seznámil s návrhem výstavby retenčních nádrží s vsakovacími vrty.

Návrh byl před tímto jednáním dle zákona třicet dnů vyvěšen na úřední desce Městského úřadu ve Znojmě a občané a instituce mají nyní do 29. dubna 2014 čas na podání písemných námitek a připomínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…