Znojmo: Registrace do květnové výzvy Do práce na kole je spuštěna

08.02.2022 16:48 | Tisková zpráva

Zdravé město Znojmo se již poosmé zapojí do celostátní soutěže Do práce na kole a vyzývá veřejnost, aby v květnu zaparkovala svá auta a do ulic vyrazila do práce na vlastní pohon.

Znojmo: Registrace do květnové výzvy Do práce na kole je spuštěna
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Registrace do soutěže byla spuštěna 1. února na www.dopracenakole.cz a proběhne ve čtyřech vlnách. Účastníci vytvoří 2 až 5 členné týmy s kolegy či přáteli. Do výzvy se však mohou zapojit i jednotlivci. Od 1. do 31. května běhají, chodí či jinak bezmotorově jezdí do práce a své ekologické cesty si zapisují v registračním systému či pomocí aplikace. Tím se automaticky zapojují do kategorií Pravidelnost týmu a Zelené kilometry jednotlivců. Dalšími kategoriemi jsou Cyklozaměstnavatel roku a Cykloměsto. 

Podmínkou pro všechny kategorie je, že délka trasy musí být alespoň 1,5 km v jednom směru. Pro vzájemnou podporu a motivaci bude sloužit facebooková skupina Do práce na kole – Znojmo, do které se můžete přidat už teď (ZDE)

Jak na registraci?

Čím dříve se soutěžící registruje, tím nižší poplatek zaplatí. V ceně registrace je triko z bio bavlny s originálním potiskem (či nákrčník), fungující registrační systém, přístup na doprovodné akce či slevy u lokálních partnerů akce. Blíže vás o těchto akcích budeme informovat před vypuknutím kampaně.

1. vlna registrací (1. – 28. 2.)       registrační poplatek 340,- Kč

2. vlna registrací (1. – 31. 3.)       registrační poplatek 370,- Kč

3. vlna registrací (1. – 15. 4.)       registrační poplatek 430,- Kč

4. vlna registrací (16. – 30. 4.)     registrační poplatek 490,- Kč

Podrobná pravidla pro letošní ročník naleznete ZDE.

Do práce na kole

Do práce na kole je celostátní soutěží, kdy cílem je motivovat co nejvíce lidí, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo nebo jakoukoli bezmotorovou formu dopravy včetně běhu a chůze. Když lidé přestanou denně jezdit autem, zlepší tak nejen svou kondici, náladu a možná i vztahy s kolegy, ale přispějí i k čistšímu ovzduší a celkově příjemnějšímu a bezpečnějšímu městu. Bližší informace o soutěži naleznete na www.dopracenakole.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…