Znojmo: Tradiční Podzimní škola Zdravých měst

21.11.2017 13:45

Podzimní Škola Zdravých měst je součástí akreditovaného vzdělávacího programu, který je pořádaný pravidelně třikrát do roka pro koordinátory a politiky Projektu Zdravé město a Místní agenda 21. Akce se tentokrát konala ve Vsetíně a zúčastnila se jí i nová koordinátorka Zdravého města Znojma, Bc. Soňa Bystřická. Akci navštívilo na 130 zástupců měst, obcí a regionů z celé ČR a spolupracujících organizací.

Znojmo: Tradiční Podzimní škola Zdravých měst
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Úvodní seminář, který je vždy otevřen pro všechny zájemce, ať už z řad zástupců veřejné správy nebo široké veřejnosti, se zaměřil na kvalitu úřadů, finanční zdroje, udržitelný rozvoj, podporu zdraví, čistou mobilitu, zapojení podnikatelů, pocitové mapy, školní fóra či festival studentských filmů Antifetfest.

V odpolední části věnované aktuálnímu tématu zdraví a souvislostem s audity udržitelného rozvoje se mohli účastníci seznámit s významem zdravotních analýz a plánů jako součásti strategického plánování a řízení v území.

V Burze nápadů pak zazněla řada inspirativních příkladů. Například nástroj Urban Planner a efektivní analýza rozvojového potenciálu území v prostředí GIS, aktivity v mateřských školách „Skutečně zdravá škola“ nebo sociální podnikatelský projekt Podaná ruka.

Odpoledne bylo zakončeno dvěma doprovodnými bloky – konzultacemi pro „nováčky“ a druhým na téma pocitových map.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…