Znojmo: V kotelně už topí, zahradnictví otevře koncem března

07.03.2017 18:19

Středisko zahradnictví Městské zeleně na Kuchařovické ulici prošlo loni rozsáhlou rekonstrukcí. Pyšnit se může novým fóliovníkem, zrekonstruovaným sociálním zařízením i nově vybudovanou kotelnou. V té se na začátku letošního roku dobudovaly rozvody a technologie. Od minulého týdne tak už kotelna vytápí nový fóliovník.

Znojmo: V kotelně už topí, zahradnictví otevře koncem března
Foto: Znojmo-plovárna Louka
Popisek: Znojmo-plovárna Louka

Do rekonstruovaných prostor zahradnictví zavítal i starosta Vlastimil Gabrhel. „Investice, které do zahradnictví putovaly, byly jednou z největších investic minulého roku – mluvíme tu o částce zhruba pěti milionů korun. Nepochybně šlo o rekonstrukce, které byly nezbytné,“ vysvětluje starosta Znojma Vlastimil Garbhel.

Jeho slova potvrzuje ředitel Městské zeleně Radoslav Habrdle. „Peníze, které město v uplynulých letech nejen do zahradnictví jako takového, ale například i do nového zázemí naší organizace investovalo, jsou rekordní. Takovou investici nepamatuje Městská zeleň několik desítek let,“ dodává Habrdle.

Fóliovník zvýší efektivitu a produktivitu práce

Díky novému fóliovníku se výrazně zvýší efektivita a produktivita práce s následným ekonomickým dopadem. „Nový systém vytápění a minimalizace ztrát tepla vytváří pro pěstované rostliny daleko příznivější mikroklimatické podmínky, což se následně pozitivně projeví na kvalitě pěstovaných rostlin,“ dodává Habrdle. Velká (téměř 300m2) a jednolitá plocha fóliovníku umožňuje využití mechanizace a nových technologií zahradnické výroby.

Zahradnictví Městské zeleně na Kuchařovické ulici, které je u svých zákazníků stále oblíbenější, otevře své brány koncem března. Na veřejnost čeká široká nabídka okrasných rostlin a dřevin, letos obohacenou o zboží větších velikostí přivezené přímo z Itálie. Na konci dubna se začnou prodávat balkonovky, letničky, sadby zeleniny a bylinek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…