Znojmo: Výkopové práce na Kollárově ulici odhalily fragmenty středověkého opevnění

16.06.2023 13:33 | Tisková zpráva

V rámci výkopových prací při opravě Kollárovy ulice byly odhaleny části historických zdí. Předpokládá se, že jde o součást středověkého opevnění města. V současné době místo dokumentují archeologové.

Znojmo: Výkopové práce na Kollárově ulici odhalily fragmenty středověkého opevnění
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Při opravě Kollárovy ulice byly nalezeny poměrně masivní fragmenty zdiva dolní tzv. Vídeňské brány, jejíž součástí byla i do dnes zachovaná Vlkova (Vlčí) věž.  Po více jak třiceti letech byly znovu odkryty dva kamenné oblouky mostu, který zřejmě překlenoval příkop před vnějším pásem středověkého opevnění.

Na Kollárově ulici aktuálně probíhá komplexní oprava silniční komunikace, a to včetně vybudování nových chodníků a nového veřejného osvětlení. Úpravou projde také nejbližší okolí Vlkovy věže. Součástí projektu je i rekonstrukce plynovodu a menší úpravy na kanalizaci, aby nebylo nutné do nových povrchů v následujících letech zasahovat. Investice města je 6,8 milionů korun bez DPH.

Archeologické práce nebudou mít vliv na předpokládaný termín dokončení rekonstrukce Kollárovy ulice. Hotovo má být do 4. září 2023. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…